Печерський суд, який обирав запобіжний захід п’ятому президенту Петру Порошенку за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям, переніс засідання на 19 січня на 14.00.

Головуючий суддя, котрий обирав запобіжний захід Порошенку, Олексій Соколов пробув у нарадчій кімнаті 5 годин.

Після цього представник суду повідомив, що вихід судді із нарадчої кімнати і оголошення резолютивної частини рішення відбудеться 19 січня о 14.00.

Порошенко і його прихильники здивувалися через інформацію про перенесення засідання і лише зазначили, що нова дата припадає на Водохреща.

Політик в оточенні нардепів "Євросолідарності" та адвокатів покинув суд і пішов "до людей", котрі весь день стояли біля будівлі на його підтримку.

Наостанок Порошенко подякував активістам і сказав, що розраховує побачити їх біля суду 19 січня.

Сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень. Прокурори зазначали, що Порошенко може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази.

Сам Порошенко в інтерв’ю розповів, що будь-який запобіжний захід щодо нього буде соромом для України: "Це перешкоджання моїй політичній діяльності як всередині країни, так і за кордоном".

Нагадаємо, що п'ятий президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.