— Ми запросили всіх охочих вінничан 17 січня приїхати до Києва та захистити демократію і Петра Порошенка.

Бо стояло питання не лише волі для 5-го президента України, але й захисту усіх надбань і успіхів країни із 2014-го по 19-й роки! І в аеропорту «Жуляни» та під Печерським судом у цей історичний день було майже 2,5 тисячі вінничан, — зазначив куратор області від «Європейської солідарності» Василь Зернецький. — Бо «зелена» влада і нинішній президент вважають Петра Порошенка своїм особистим ворогом.

Василь Зернецький

Тому за останні 2,5 року проти Порошенка відкрито вже більше 130 кримінальних справ, жод­на із яких не дійшла до винесення вироку. І навіть колишній Генпрокурор України визнав, що «це все — юридичний треш». Бо у держраді звинувачують людину, яка разом із військовими звільнила 2/3 окупованого Донбасу, яка направляла мільярди гривень із свого Благодійного фонду на підтримку армії та звільнення полонених із полону.

– Це правда, що через арешт майна Порошенка 2 фабрики «Рошен» у Вінниці та його підприємства по області припинять діяльність? А вінничани залишаться без роботи?– Арештували все швидко і легко, бо весь його бізнес є в декларації… У Вінниці та в області працюють десятки під­приємств, що пов’язані з родиною Порошенків. І не лише арешт майна п’ятого президента може вплинути на тисячі працівників та їхні родини. Бо є ще захмарна ціна на газ та готується підняття цін на електроенергію, які зупинять весь бізнес в Україні.

Порошенко дякує присутнім за підтримку

На Вінниччині це десятки тисяч людей, які отримують на підприємствах Порошенка одну з найвищих оплат праці у галузі. І наші підприємства є одним з найбільших платників податків, зокрема у Вінниці. Лише на двох фабриках «Рошен» у місті працюють 3,5 тисячі вінничан… І кожен має родину. Тому все може статись.

Пізно ввечері 17-го січня головуючий суддя, котрий обирав запобіжний захід Порошенку, Олексій Соколов, пробув у нарадчій кімнаті 5 годин… Після цього представник суду повідомив, що вихід судді із нарадчої кімнати і оголошення резолютивної частини рі­шення відбудеться 19 січня о 14.00, на Водохреща!

Сергій Годун

Від редакції. Враховуючи, що 5-го президента Петра Порошенка асоціювали із владою «вінницьких», ми ретельно відс­лідковували події навколо суду та зовнішні фактори. Про перебіг подій повідомляли на сайті «33-го». В цьому номері вислухали різні точки зору на ситуацію в країні і щодо повернення Порошенка. Думки – кардинально протилежні і відверті. Як і ситуація в країні. Ми разом маємо негайно шукати вихід. Бо Україна одна. І над нею смертельна небезпека.

19 січня суд вирішить долю арешту чи застави 5-го президента