Держприкордонслужба буде здійснювати пропуск на в’їзд в Україну транспортних засобів з номерними реєстраційними знаками невизнаної «Придністровської Молдовської Республіки» з інших країн (окрім Республіки Молдова) виключно з метою їх транзитного проїзду до Республіки Молдова з 24 січня по 24 лютого 2022 року, а також дозволить виїзд цих транспортних засобів з території України до Республіки Молдова з 24 січня по 01 квітня 2022 року.

– Заборона на в’їзд в Україну з Республіки Молдова та виїзд таких транспортних засобів з України до інших, окрім Республіки Молдова, країн, а також дозвіл на допуск до міжнародного руху транспортних засобів Республіки Молдова з так званими «нейтральними номерами» та стікером «MD», залишається незмінною. – повідомляє Держприкордонслужба.

– Тож якщо ваш транспортний засіб з номерними знаками невизнаної ПМР наразі перебуває, наприклад, у Білорусі, упродовж місяця з наступного понеділка – 24 січня 2022 року, ви можете в’їхати на цьому авто в Україну для транзиту в Молдову. А якщо подібне авто вже знаходиться на території України, то виїхати за межі нашої держави лише в Республіку Молдова ви зможете з 24 січня до 01 квітня поточного року включно», – повідомили в прикордонній службі.

Як відомо, на території Вінницької області розташовані прикордонні пункти пропуску на кордоні з Республікою Молдова у Могилеві-Подільському, Ямпільській та Піщанській громадах.

Нагадаємо, з 1 жовтня минулого року українські прикордонники перестали пропускати транспорт з номерами Придністров’я. Зауважимо, з початку вересня 2018 року жителі Придністров'я отримали можливість перереєструвати свої автомобілі, щоб отримати «нейтральні номери», які дають можливість брати участь в міжнародному русі транспорту. Молдова та Україна планували заборонити виїзд за кордон автомобілів з символікою невизнаного Придністров'я ще з 1 січня 2020 року. Потім, на прохання Кишинева, Київ переніс набуття чинності цього рішення на 1 квітня 2021 року, а після - на 1 вересня 2021 року.