На гарячу лінію «33-го каналу» надійшли звернення від жителів Городківської громади. Обурені громадяни заявляють, що відбуваються службові та фінансові зловживання у стінах місцевої адміністрації. Остан­ньою краплею стала зневага до воїнів АТО та їхніх дітей.

– Ми занепокоєні, що наша місцева голова вважає бюджет громади своїм власним гаманцем. Гроші списуються на вигадані ремонти, неіснуючі послуги. Свавілля нашої влади вже переходить межі. Місцеве правління рішенням сесії позбавило пільг на безкоштовне харчування в закладах освіти дітей атовців та з багатодітних сімей. Шоком стало те, як нахабно на новорічні свята їм подарували по кілька пряників та кілька зефірів у вигляді подарунка. Хоч кількість таких дітей у нашій громаді мізерна, влада заявила, що коштів на розкішні подарунки немає… Та це лише для дітей, а от виписувати собі зарплати по 70 тисяч місцевий бюджет дозволяє? — запитують жителі Городківки, що знаходиться в Тульчинському районі.

- На початку жахливої війни у 2014 році атовців поважали. Адже було страшно. «Пахло» великою війною, яка могла прийти в кожен дім. Проте наші добровольці та військові стали стіною. І захищали нашу країну на Сході. Чому зараз люди стали байдужими?

У сім’ї цієї дівчини з Джугастри семеро дітей

Їм за війну гроші платять!? От ми допомогли, чим могли, ще в перший рік. Консервацією? Тепер військові стали дратувати всіх. Адже люди стомились від війни.. Чоловікам із фронту в спину плюють.

Чого ж чекати далі? От в нашій громаді вже дочекались. Та вирішили, що воїни занадто багато мають. Тому і можуть оплачувати своїм дітям харчування в школі.

Ось так подумала сільська голова Олена Резнік і вирішила внести зміни до місцевого бюджету. Не забула установити собі як голові щомісячну надбавку за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років. Премію за результатами роботи поточного місяця, виходячи з практично відпрацьованого часу та до державних і професійних свят у розмірі 100% посадового окладу. Таким чином наша головиха отримує 70 тисяч зарплати щомісяця. І ще є 50 працівників адміністрації. Їхньої суперінтенсивності по надходженнях до бюджету якраз вистачає на такі зарплати.

Люди обурюються, бо ось такі новорічні подарунки отримали діти в громаді

Тому, маючи таку забезпечену «голову», діти атовців та із багатодітних сімей отримали «три цукерки» на Новий рік. Та ще й новину про нову оплату обідів у шкільній їдальні. А голова вже встигла купити собі дорогу іномарку «Фольксваген Туарег», оформити кілька земельних ділянок на родичів.

Для чого ж їй ремонтувати дороги і дбати про інтереси людей? — обурено заявляють жителі громади.

Журналісти «33-го» звернулись до голови Городківської громади Олени Резнік, щоб почути відповіді на запитання, котрі хвилюють мешканців. Посадовиця запевнила, що всі звернення — брехня.


– Одне дурне написало в соціальних мережах якусь дурницю і роздули з цього сенсацію. Подарунки дарували депутати, а не сільська рада. Одні подарунки давав Геннадій Вацак, а інші — Юрій Василишин, який забув про те, що є ще наша Городківська громада. Тож наші діти подарунків від нього не отримали. Мене не потрібно вмішувати у цю брехню, — сказала сільська голова Олена Резнік.

Цікаво виходить, якщо громада не дарувала дітям подарунків, то чому така стаття витрат вносилась в бюджет? Чи, може, її згодом відмінили, бо не вистачало грошей на зарплату голові за інтенсивну працю? Як стало відомо редакції, саме депутат облради Юрій Василишин возив за власний кошт городківських дітей атовців та з багатодітних сімей у Вінницю на новорічні свята і подарував їм справжні святкові подарунки. То хто ж насправді забув про Гордківську громаду?

Софія Копач