Від Вінниччини більше 10 депутатів та мажоритарників, які пройшли до ВР. Як і з Хмельницької, Житомирської, ін­ших областей. Як вони могли ось так 38 днів не ініціювати жодного позачергового за­сідання, як вимагали деякі їхні колеги? На жаль, серед них не було обранців від Вінниччини. Як могли спокійно святкувати, не зробивши об’єд­нуючих, застережних заяв, коли ворог біля воріт? — обурюючись, запитують виборці.

— Гарно вам відпочивалось у Дубаї, Єгипті, на Сейшелах, Домінікані, ін­ших екзотичних куточках, коли ми готувались і готуємось щогодини захищати Україну? — запитують вони.

Не менше претензій прозвучало і до місцевих депутатів обласної, районних та місцевих рад.

— Скажіть, то ви прийшли дерибанити землю, будувати корупційні схеми, лобіювати власний бізнес чи захищати нас? Вінниччина — прикордонна область. Поряд з нами російські війська у Придністров’ї. Чому не поінформували, як у нас створюються загони тероборони? Чи все гаразд і ми під на­дійним захистом?

— А ви фотки виставляєте в Інтернеті, які ви «красіві», «загорілі». Як вам «кайфово в чужих странах»…

— То, може, ви «звйозди» шоу-бізу, а не народні обранці, які першими мають стати на захист, коли державі загрожує небезпека?

— Ні, хлопці і дівчата, ви тест на благонадійність і довіру не пройшли — тому Раду, вважаємо, треба вже розпускати.

Ось такі думки жителів області і наших читачів з інших куточків України.

Різкий підйом Порошенка і Смешка, падіння ОПЗЖ та інших лідерів, які в ці тривожні дні не були з народом

Якби вибори президента відбулися найближчим часом, то найвищу під­тримку мали б Володимир Зеленський (за нього проголосували б 23,5% серед тих, хто визначився з вибором) і Петро Порошенко (20,9%), — йдеться у повідомленні КМІС.

Далі йдуть лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко (11,8%), лідер партії «Сила і честь» Ігор Смешко (9,6%) та співголова фракції ОПЗЖ у парламенті Юрій Бойко (9,3%).

Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Серед партій «Європейська солідарність» випереджає «Слугу народу»

За «Європейську солідарність» готові віддати голоси 18,9%. Друге місце ділять «Слуга народу» (13,7%), «Батьківщина» (13,7%) та ОПЗЖ (11,6%) серед тих, хто визначився з вибором.

Також прохідний бар’єр у 5% долають «Розумна по­літика» Дмитра Разумкова (7,6%), «Сила і честь» Ігоря Смешка (7,4%) та «Наші» Євгенія Мураєва (5,5%).

«Українську стратегію Гройсмана» підтримують 4,7%, Радикальну партію — 4,6%, УДАР — 4,5%.

Андрій Власенко