– Кабмін прийняв рішення про касові апарати для всього малого бізнесу і апарати із водою Долина Плюс підпадають під дію цього закону. І про касові апарати було відомо давно, але багато хто вичікував до останнього…

Але акції ФОПів у вівторок нічого не змінили в рішенні Кабміну. Тому, думаю, Долина саме так реагує на ці зміни в законодавстві., – пояснив ситуацію із апаратами “Долини” у Вінниці депутат ВМР Володимир Онуфрійчук.

– Також хочу зазначити, що жодних дозволів на встановлення автоматів із водою міська рада не дає і не скасовує. Бо “Долина Плюс” та інші оператори цього ринку за майданчики під автомати та їх енергоживлення домовлятися напряму із ОСББ.

Думаю, що після встановлення касових апаратів на автомати із водою вони повернуться на вулиці Вінниці.

Водночас у Вінниці вже є петиція і триває збір підписів про  "відновлення роботи «Долина-Плюс» в місті Вінниця":

Шановні вінничани, чекаю на вашу підтримку. Те, яке рішення прийняла Вінницька міська рада, а саме припинення роботи «Долина-плюс», жахає. Добре, аби була альтернатива, але її немає. Одне питання, де брати воду? Пити з крану? Але ж сама влада сказала, що вода з крану не є питною. Не впевнена, що в Вінниці всі такі багаті, аби купувати бутель води в магазинах за 30 гривень. Долина дуже смачна вода, до якої уже всі звикли. А автомати дуже зручні, адже стоять на кожній вулиці, майже біля кожного будинку, що є дуже зручним. Взагалі дивує рішення міської влади, адже населення навіть не було попередженним і проінформованим, ніяких голосувань не проводилось. Прошу кожного долучитися до петиції!

Посилання на петицію: https://bit.ly/3u3EeBb