Досвідчені дачники радять висаджувати насіння солодкого перцю в окріп. Цей метод називають «гарячою посадкою», котра допомагає в короткий термін виростити здорові рослини.

Солодкий перець любить багато людей. Можливо, тому, що його запах і смак, як ніщо інше, нагадує про чудові часи літа. А, можливо, тому, що до складу перцю входить достатня кількість речовини, яку називають гормоном радості.

Висаджувати такі перці потрібно не раніше, ніж у середині березня, а урожай можна буде знімати вже в середині липня. Ви можете провести експеримент, посадивши трохи насіння методом «гарячої посадки», а трохи — звичним для вас способом. Потім у вас буде можливість порівняти, які перці будуть більш врожайними.

Спочатку необхідно підготувати повний чайник окропу. Полийте цією водою землю в ящику, який ви приготували для розсади, та відразу ж приступайте до висаджування насіння.

Садити потрібно десь на пів сантиметра, не більше. Потім місткість із ґрунтом потрібно помістити до темного місця і накрити. Уникайте сонячного світла. Через десять днів паростки необхідно полити водою з йодом. Цей чудовий засіб стимулює рослини та допомагає їм уникнути хвороби. Для цього потрібно взяти склянку гарячої води, але не окропу, і додати дві краплі йоду.

Потрібно полити цим розчином рослини. Наприкінці квітня розсада зацвіте і, можливо, навіть дасть невеличкі перчики. У цей період можна пересадити рослини у підготовлений ґрунт. Впевнені, що та розсада, яку садили «гарячим» способом, випередить свою суперницю.

Ілона ВАЛЬТЕР