Це він приблукав у Чернівецьку ТГ голим, в трусах і з чорною пов’язкою на голові та заявив, що утік від переслідувачів.

Далі есбеушники затримали його у селі Мазурівці і доставили його до Вінниці. З аеропорту таємно переправили літаком під Київ.

А вже там розгорнувся справжній детектив серед двох правоохоронних служб.

НАБУ намагалось забрати затриманого Чауса.

Спецслужба не віддавала.

До останнього часу він перебував під домашнім арештом. Але свідчень не давав. Посилався на хвороби.

Остання взагалі шокувала.

Адвокат заявив, що суддя втратив слух. Тому не може чути запитання слідчих.

Одним словом, детектив продовжується…

Таким суддя Чаус з’явився у Мазурівці

Якщо Чаус заплатить 717,9 тис. гривень застави, то більше не буде пов’язаний правилами домашнього арешту і зможе вільно пересуватися Києвом. Таке рішення ухвалив 1 лютого Вищий антикорупційний суд, повідомляє Центр протидії корупції.

З серпня 2021 року Чаус формально перебуває під цілодобовим домашнім арештом. 3 лютого термін цього рішення спливає. Прокурори хотіли, щоб Чаусу замінили домашній арешт на утримання під вартою. Суд виявив лояльність до підслідного, і на найближчі два місяці Чаус може пересуватися містом з електронним браслетом, але зобов’язаний здати паспорт і не спілкуватися зі свідками.

У 2016 році Національне антикорупційне бюро оголосило, що спіймало суддю Чауса на хабарі. За даними слідства, суддя нібито отримав неправомірну вигоду у розмірі 150 тисяч доларів. При обшуку частину грошей справді знайшли у трилітровій банці.

Невдовзі після цього Чаус з України зник і з’явився у Молдові. Наразі екс-суддя стверджує, що був викрадений. Екс-суддя хоче, щоб його викрадення у 2016 році було розслідувано поліцією Києва, і стверджує, що за злочином стоять якісь впливові особи.

Андрій Власенко