Заборона влади, переділ ринку чи переїзд в Одесу? Ці три основні версії закриття і демонтажу по всій Вінниці акваматів «Долини Плюс» нині на слуху 400-тисячного міста.

Бо в кінці минулого тижня фактично без попередження почали «сохнути» більшість із 230 її вінницьких автоматів із питною водою…

На жаль, чітких пояснень цього великого закриття від представників оператора автоматів «Долини Плюс» досі немає… Лише у соцмережі був короткий пост, що «міська влада не дала дозвіл на продовження діяльності мережі автоматів у Вінниці…» Хто і чому заборонив «Долину», досі не зрозуміло!

І на сесію ВМР 29-го січня від «Долини», яку так любило все місто, ніхто із колективу чи керівництва відомої фірми «на розбір польотів» не прийшов…

Тому вінничани створили е-петицію «Про повернення «Долини» у Вінницю», і лише за першу добу збору підписів зібрали 950 голосів городян при 350 необхідних для розгляду. Бо ситуація із закриттям автоматів із продажу цієї питної води на розлив дійсно стала темою №1 для обговорення у місті за останні дні.

За однією із версій, «Долину» зобов’язали буцімто видавати чеки в разі продажу води в автоматах... Але чому тоді досі працюють інші автомати по місту?

За іншою версією — це наслідки конфлікту на ринку роздрібної торгівлі питною водою у Вінниці та переділ карти акваматів.

Бо не секрет, що через технічну воду в кранах від «Водоканалу» більшість вінничан вже вимушені купляти саме «Долину», «Акваплюс» чи бутильовану воду в магазинах… І на ринку питної води у Вінниці дійсно крутяться мільйонні кошти. Тому після закриття 230 апаратів «Долина Плюс» у місті постає лише запитання — хто зайде на цей ринок? І скільки працівників «Долини Плюс» тимчасово залишаться без роботи?

Бо, окрім масового «сушняка», по Вінниці в мережі «Долина Плюс» у городян нині ще з десяток запитань, чому це сталось і хто винен?

— Зараз ми працюємо над змінами у регуляторному акті. Така потреба виникла вже давно. У цьому рішенні виконкому йдеться про правила розміщення та роботи акваматів, об’єктів сезонної торгівлі молоком, квасом, морозивом тощо, — коротко прокоментувала ситуацію директорка департаменту адміністративних послуг ВМР Ірина Копчук.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що із Вінниці «Долина Плюс» буцімто переносить свої автомати в більш заможну Одесу. Але на карті своєї мережі акваматів по Україні цього міста у «Долини» поки що немає… Зате із сервіс-карти «долинян» дійсно зникла наша Вінниця. А Житомир, Бердичів, Чернівці, Кам’янець-По­діль­ський і Тернопіль — залишились…

Як і запитання у тисяч вінничан: «Що тепер пити?» і «Чи подорожчає вода у Вінниці без «Долини»? Адже дотепер літр цієї води коштував 1 гривню, і це була прийнятна ціна для більшості городян.

— Скажіть, що це за безпредєл? У кранах вода така, що пити не можна, зараз ще й рибою смердить, довели! Потім перевели на привозну! Хоча такого нонсенсу ніде немає в Європі! Хіба що на засушливому Кіпрі.

Вже й до цього звикли. І тепер що, вирішили вижити конкурента? — питає наша читачка Олена.

— Послухайте, як таке можливо? В місті всі джерела позакривалися. Якимось чином землю під ними приватизували. І де брати нормальну воду? Ну для чого вже ці знущання із водою? — обурена Тетяна Іванівна із вулиці Василя Порика.

Чим закінчиться цей конфлікт із «Долиною Плюс» у Вінниці – стане відомо в найближчі дні після зустрічі кількох депутатів ВМР із колективом «Долини»…

Чи після появи на вулицях Вінниці автоматів нового оператора питної води?

Сергій Годун