На першій цього року сесії ВМР стало відомо, що у складі депутатських фракцій Вінницької міської ради відбулись зміни. І певною сенсацією став вихід депутата Ігоря Ткачука із фракції «Української стратегії Гройсмана».

— Повідомляємо, що, відповідно до рішення депутатської фракції «Українська стратегія Гройсмана», вирішено виключити зі складу депутатської фракції депутата Вінницької міської ради 8 скликання Ткачука Ігоря Віталійовича, — зачитав заяву фракції мер Він­ниці та керівник обласного партосередку УСГ Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що Ігор Ткачук один із «ветеранів» депутатського складу міської ради, бо вже 4 рази був обраний до ВМР. Зокрема в 2015 році він був обраний від партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», а в 2020 році — вже від «Української стратегії Гройсмана». Ігор Ткачук був керівником «Укрпошти», потім — начальником Oдeськoї фiлiї Aдмiнiстрaцiї мoрських пoр­тiв Укрaїни.

Цього ж дня на сесії обласної ради було оголошено про ви­хід з фракції «Українська стратегія Гройсмана» депутата обласної ради Геннадія Ткачука, у минулому народного депутата від партії УДАР, згодом — від «Європейської солідарності».

Виключення з рядів фракції УСГ обох братів Ткачуків стало останньою сенсацією у політичному житті Вінниччини. Чим викликане таке рішення партійців? Чи покине УСГ вслід за родичами Людмила Станіславенко, депутатка обласної ради? До слова, у 2015 році на місцевих виборах вона балотувалася від партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІ­ДАР­НІСТЬ» до Він­ницької обласної ради.

– Якщо людину виключають з фракції, то мають хоча б за три дні попередити про те, — від­повіла Людмила Станіславенко, — бо для нас це все було повною несподіванкою. Ніхто ні чоловіка, ні його брата про це не попереджав. На засідання фракції мене теж не запросили, хоча я мала би бути запрошена на за­сідання як член цієї фракції. Але жодних повідомлень не було. Після сесії я аж захворіла. Мабуть, психосоматика...

Богдан КОВАЛІЙ