-Недостатньо коштів для здійснення дзвінка, поповніть спочатку ваш рахунок, – таке повідомлення з мобільного сьогодні отримали сотні вінничан. Навіть ті, у кого були гроші на рахунку…

Більше того, навіть після поповнення, дзвінки були заблоковані…

-Зранку терміново потрібно було зателефонувати на роботу колезі. Спочатку не було зв’язку. Потім повідомлення, що немає коштів… Попросила чоловіка поповнити мою мобілку, але навіть тоді телефон вперто мовчав – ні я не могла зателефонувати, ні мені… Аж через дві години запрацював… Отримала десяток повідомлень від тих, хто мені не додзвонився… Зірвалася важлива бізнесова зустріч… Кошти на рахунок можливо й повернуть, а хто компенсує “зриви” по роботі? Схоже, потрібно міняти оператора, – обурюється Олена, яка звернулася в редакцію зі скаргою на оператора мобільного зв’язку “Київстар”.

Як згодом з’ясувалося, збій мережі відбувся не лише у Вінниці, а по всій Україні.

Не працював навіть сайт самої компанії.

Вже пізніше прес-служба “Київстару” пояснила, що сталося і вибачилася перед абонентами:

-Шановні абоненти, сьогодні у частини клієнтів передплати могли спостерігатися тимчасові складнощі при дзвінках на інші номери в мережі Київстар та 466.

Ми приносимо вибачення за виникнення тимчасових складнощів. Доклали всіх зусиль, щоб якомога швидше відновити сервіс.

Ми передбачили компенсації для абонентів, які зіштовхнулися з такими складнощами. Вони будуть нараховуватися автоматично.

Вінничани занепокоєнні, чи це був технічний збій, чи черговий прояв гібридної війни… Адже раніше збої відбувалися навіть на рівні державних сервісів….

Усі можливі версії зараз перевіряють правоохоронці.

Каріна Маєвська