Про героїчний вчинок 18-річної гайсинчанки, студентки Вінницького педуніверситету, уже говорить вся Україна, бо дівчина ризикувала життям заради свого товариша. Коли 16-річний юнак у відчаї вирішив стрибнути з мосту, вона не тільки миттєво сповістила про НП патрульних, але й сама втримувала хлопця за одяг, поки не прибула допомога.

Не вважає, що зробила щось неймовірне. Але кореспонденту «33-го» погодилася розповісти деталі.

– Це мій знайомий. Я з ним йшла по тому мосту, але не здогадувалася, що він так вчинить. Не знаю, що сталося. Конфлікту не було. Раптом хлопець вискакує на огорожу і перекидає ноги на той бік... Я миттєво вхопила його за одяг. Потім притисла його ногою, а сама однією рукою взяла телефон і набрала поліцію. Патрульні приїхали дуже швидко. Але кожна секунда здавалася вічністю, — каже Вероніка.

Дівчина вважає, що у цій ситуації їй допомогли спортивна статура та сильні м’язи.

– Займаюся футболом. Грала колись у школі в Гайсині, зараз — за ВДПУ, де навчаюся. Мрію потрапити у жіночу збірну області, — каже Вероніка.

Після цього інциденту рятівниця підтримує зв’язок із своїм 16-річним приятелем.

– Більше не зустрічалися, телефоную йому, бо хочу допомогти розібратися в собі. Поки не знаю як, але відчуваю, що можу розібратися з тим, що його турбує, — каже Вероніка. — Героїнею себе не відчуваю. Я діяла так, як серце підказувало. Мама врятованого хлопця мені щиро дякувала.

А друзі та знайомі готові запропонувати Вероніку на «Людину року».

Патрульні, які приїхали на виклик Вероніки, були вражені її сміливістю.

– Тривожне повідомлення на лінію «102» надійшло 28 січня, близько 01.30 ночі, — повідомляють поліцейські.

 

Протягом кількох хвилин інспектори сектору реагування патрульної поліції Гайсинського районного управління поліції Артур Чагур та Олександр Нагонюк приїхали на місце події. Один із них схопив підлітка за руку і перекинув через перила. Інший допоміг товаришу.

Тим часом Вероніка викликала «швидку», щоб допомогли юнакові у стресовому стані. Лікарі оглянули хлопця і надали першу допомогу.

Людмила ПОЛІЩУК