Свого часу Вінниччина раділа успіхам легендарного плавця-земляка Павла Хникіна — чоловіка Світлани. Тепер на високі спортивні сходинки піднімаються його два сини — Олексій та Віктор — і донька Ліза.

Світлана розповідає, що також налаштована стати зіркою моделінгу найвищого рівня. Адже, коли ти мама у сім’ї чемпіонів, по-іншому бути і не може.

Хникіна вже декілька разів отримувала першість на конкурсі «Краса країни». Заснувала власне концертне агентство, а тепер будує успішну модельну кар’єру. Останній її проєкт вразив Україну. Вінничанка знялась для обкладинки іспанського журналу «VOUS». Разом із власницею проєкту Малікою Беатріче позували у дорогих сукнях та прикрасах Сваровські.

– Зйомка була для міжнародного проєкту «Brand Face». Ідейна натхненниця Маліка Беатріче позувала на фото разом зі мною перед відомим фотографом Дмитром Комісаренком. Разом із нами працював стиліст Антон Васільєв. Мені було приємно працювати з командою професіоналів.

Моя кар`єра моделі розпочалась нетипово. Вже у свідомому віці я взяла участь у конкурсах краси. Це була моя давня мрія. Тому, коли троє моїх дітей підросли і стали самостійними, я вирішила взяти участь у конкурсі краси і виграла його. Коли ж вперше перемогла на регіональному рівні, отримала в подарунок фотосесію та публікацію в журналі. Це стало поштовхом розвиватись у цьому напрямку.

Згодом надійшли пропозиції співпрацювати з брендами.

Мені подобається те, чим я займаюсь, тому вважаю, що моя модельна кар`єра тільки розпочинається. Візьму участь у Ukrainian Fashion Week у лютому, а наступного місяця поїду на Тиждень моди в Париж.

Здійсниться ще одна мрія — я працюватиму із дизайнерами світового рівня. Це головна подія наступного року. І, зізнаюсь чесно, трохи хвилююсь.

Також я є власницею концертної агенції. Мені дуже подобається працювати у сфері культури. Творча робота, але вимагає відповідальності. Дуже приємно, коли професійну діяльність оцінюють найвищим балом. Я щаслива, коли бачу задоволені обличчя глядачів після вистав, концертів та балету, які влаштовує моя концертна агенція.

Моя найбільша підтримка — це моя сім`я. Моїми успіхами надихаються рідні та друзі. Мені приємно, що я оточена любов`ю та підтримкою.

Чоловік Світлани Павло Хникін вперше в історії привіз на Вінниччину олімпійську медаль із плавання. І ось вже син, підготовлений тренером-батьком, завойовує золоту медаль на чемпіонаті України з плавання. Майстри спорту з плавання Віктор Хникін та Данило Матохнюк представляли збірну команду Вінницької області.

На чемпіонаті України Віктор Хникін на своїй коронній 50-метрівці на спині виборов срібло, а в останній день – чемпіонське «золото» на дистанції 100 м.

- Приємно, що на початку тренувального сезону Віктор зміг покращити свій особистий результат. Особливо радий, що це сталося саме на олімпійській дистанції. Це було головною метою, – заявив ЗМІ батько та тренер спортсмена Павло Хникін.

Наймолодша — 13-річна Ліза — учениця Вінницької школи-гімназії №2. Але дівчинка уже має ІІ дорослий розряд з плавання!

- Ліза здобула найвищі нагороди на рівні області і докладає максимум зусиль для всеукраїнських турнірів та чемпіонату. Усе найкраще у неї ще попереду! — впевнені батьки. Бо перемоги дітей для кожного тата і мами — набагато вищі власних здобутків. Може, згодом вона, як і мама, стане не лише спортсменкою, а й моделлю.

Софія Копач