Відбір на головний конкурс краси міста відбувся у форматі лише одного виходу – в купальнику та на підборах. Заявки зареєстрували 102 дівчини, однак понад 40 не прийшли. Декілька конкурсанток приходили другий рік поспіль.

У кастингу взяли участь 58 дівчат, проте лише 16 в березні боротимуться за титул «Міс Вінниця». І ось імена фіналісток: Юлія Задорожна, Катерина Пазюк, Олена Козуляк, Олена Ошівська, Юлія Грабар, Вероніка Тулуб, Софія Семенюк, Марія Яричук, Алінур Хамітова, Анастасія Горбенко, Вікторія Швець, Вікторія Чорномаз, Інна Єзгор, Соломія Волос, Віталія Ярославська, Дар’я Мендор.


Тепер у дівчат є більше місяця, щоб підготуватися до боротьби за корону. Протягом цього часу вони займатимуться із фітнес-тренерами, стилістами та хореографом. Фінал самого конкурсу відбудеться 6 березня. На учасниць фіналу очікує подарунковий та призовий фонди – понад 150 000 гривень.

- У часи, коли коронапандемія знову нависла над людством, Вінниччина готується до переходу в “червону зону”, а місцеві лікарні забиті хворими, конкурси, фестивалі та концерти скасовують. Залишили тільки один — «Міс Вінниця-2022».

- Перші анонси від­бору «Міс» розлітаються Ін­тернетом із фотографіями оголених сід­ниць. Можливо, обирають «Міс бікіні»? Та ні, ось так тепер обирають дівчину, яка має бути обличчям нашого міста найближчий рік. То обличчям чи все ж попою? Бо організатори показали лише фото, де вінничанки в купальниках «вишивають» перед суддями. Невже дівчатам, які планують отримати звання «міс», більше немає що показати?! Харизму, талант, розум? — запитує Галина зі Жмеринки.

- Теж мені конкурс!.. Одна із минулорічних фіналісток засвітилась на сайті паризьких повій. Вся область обговорювала розцінки і послуги, які пропонувались. Оголені фото цієї дівчини бачила вся Україна. Хіба ж годиться таким дівчатам корони роздавати? — Тетяна, Ладижин.

- 16 фіналісток — і всі красуні. Одна красивіша іншої. Відбір так і сяяв їхніми посмішками та харизмою. Кажуть, дівчата з хорошими інтелектуальними здібностями. Кожна варта цієї перемоги. Але головну корону міста отримає найкрасивіша та найрозумніша. «Міс Вінниця» має володіти іноземними мовами, мати досягнення у громадській діяльності, щоб гідно представити нашу область на всеукраїнському конкурсі, — Оксана, вінничанка.


За коментарем про кастинг конкурсу «Міс Вінниця-2022» ми звернулись до організатора Євгенія Майданика. Але директор ПМ «Зоря» відмовився спілкуватись із журналістами.