Зокрема насміхаються над тим, що тренер збірної України пояснював тактику російською.

Мовляв, так зрозуміліше.

Обурюються цим фактом і українці.

Валерій Скрипченко, вінничанин:

– Хлопці, ви вже програли до матчу. Бо таки мова, патріотизм – головне в перемозі.

Оксана Теребешівська:

“Малоросійство — це не політика і навіть не тактика, лише завжди апріорна і тотальна капітуляція. Капітуляція ще перед боєм.” (Євген Маланюк). Так воно і є!

Юрій Фурман:

– Ганьба. Немає слів, щоб висловити своє розчарування. Навіщо взагалі одягати форму збірноі Украіни, коли соромися вживати рідну мову?

Ігор Мірошниченко:

– На жаль, наш спорт досі мокшаномовний. Але ж для багатьох ніважнаНаКакомІзикє, аби перемагали. Чесно кажучи, коли чую ізик, азарт вболівати суттєво спадає. Згоден з тим, що такі українські спортсмени – гарматне м‘ясо в руках х#йлостану та його пропаГАндонів!

Олег Климчук:

– Тому й програли. Карма.

Максим Поділ:

Такого тренера треба гнати в три шиї.

Ворог біля кордонів. Вони з усіх каналів сичать ненавистю до українців, весь світ взявся захищати… а тут манкурти під носом. Та ще й за наші податки. Ганьба! Всім хто в час війни вважає мову окупанта пріорітетною – позорище!

А тим часом Російський футбольний союз направив звернення до УЄФА з вимогою відкрити дисциплінарне розслідування через “дискримінаційну” поведінку вболівальників збірної України під час півфіналу чемпіонату Європи з футзалу.

4 лютого українська збірна з футзалу програла росіянам у півфіналі Євро-22 з рахунком 3:2.

Під час матчу вболівальники співали гімн, Червону руту, а також відому кричалку про президента РФ Володимира Путіна. Їх навіть просили припинити.

Російський коментатор Аркадій Білий після гри розповів, що через кричалки українських уболівальників йому довелося використати інтершум у другому таймі, пише “Чемпіонат”.

“Я, коли коментував гру, чув у трансляції образливі вигуки з трибун. Нам довелося включити інтершум, щоб заглушити образливі вигуки”, – сказав він.

Андрій Власенко