Витягнули 70 тис. грн, але злодія швидко знайшли.

-Звідки у поліцейського така сума? І чому так оперативно не ловлять злодіїв, які обкрадають звичайних громадян, – запитують читачі “33-го”.

У відділі комунікації поліції Вінницької області прозвітували про затримання 35-річного черкащанина, який у Немирові обікрав автомобіль і втік з кругленькою сумою грошей — 70 тис. грн.

Ось що повідомив начальник відділу поліції №5 Вінницького районного відділу поліції Андрій Оберняк:

-Злочин стався у ніч з 8 на 9 січня на одній із вулиць Немирова. Правопорушник розбив пасажирське скло в автомобілі та з салону викрав 160 доларів США, 62 тис. грн та особисті речі. Завдяки камерам відеоспостереження працівники поліції відтворили маршрут руху причетного до крадіжки чоловіка. Оперативники встановили його особу і автомобіль, на якому він приїхав з Умані до Немирова. Зясувалося, що 35-ріний житель Черкаської області раніше затримувався працівниками поліції Вінниччини за крадіжки та незаконне заволодіння транспортним засобом. Наразі матеріали цих кримінальних проваджень розглядаються у судах.

Під час проведення слідчих дій в автомобілі підозрюваного поліцейські вилучили крадені речі потерпілого. Під час розслідування цієї крадіжки оперативники встановили, що автомобіль затриманого – так званий «двійник». Машина зараз на арештмайданчику. А зловмиснику за крадіжку загрожує до 6 років позбавлення волі.

У Немирові ця резонансна подія у всіх на устах, бо як стверджують місцеві, обікрали заступника начальника одного із відділів поліції області.

-Тут стільки шуму було. Усіх розпитували, перевіряли. У магазинах, міській раді просили записи з камер спостереження. Підняли “на вуха” місцевих правоохоронців, бо ж обікрали не кого небудь, а колегу — заступника з громадської безпеки… Щось не пам’ятаю, щоб так шукали злодія, який пограбував якусь вчительку чи пекаря, – розповіла Оксана Козлова з Немирова.

-Це відколи у поліцейських почали водитися такі великі гроші? Ще нещодавно плакалися, що у них зарплати копійчані… То звідки долари і понад 60 тисяч гривень “налом” у машині поліцейського, нехай навіть керівника чи його заступника? Щось продава? Тоді чому готіву з собою возить? А може “данину” десь зібрав? – запитують наші читачі.

Чи дійсно у Немирові обікрали правоохоронця, наші журналісти запитали в облполіції. Але відповіді так і не готримали.

Каріна Маєвська