Зарплату та премії Сергія Сітарського обговорює вся Вінниччина.

– 48 225 грн — премія до Дня місцевого самоврядування. Ще стільки ж – матеріальна допомога на оздоровлення і така ж сума — матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань. Решта — це оклад — 6 545 грн, 381 грн за ранг, 1 731 грн — вислуга, 4 329 — надбавка, відпускні — 21 499, премія — 12 988 грн та за науковий ступінь — 327 грн, — таку інформацію у соцмережах поширила жителька громади Фаїна Поляруш.

На оприлюднені доходи голови неоднозначно відреагували у громаді.

Тетяна Супрунова підрахувала, що  192 472 грн — це 76 середніх пенсій або 29 мінімальних зарплат.

- От вам і ОТГ, а на заміну лампочки у ліхтарях не вистачає коштів, — обурюється Надія Коломієць.

- На показники середньої зарплати в країні впливають високі зарплати чиновників усіх рівнів. В Агрономічному голова нарахував собі 192 тис. грн за місяць, при тому, що населення громади — 3852 людини... Хай живуть чиновники, які підвищують наш середній рівень життя, — висловлюється з цього приводу Григорій Майстер.

А ось як пояснив свою зарплату та премію за грудень 2021 року сам голова Сергій Сітарський:

- Так вийшло, що у грудні я отримав майже чотири зарплати. Одна зарплата — це оздоровчі, відпускні — друга зарплата, плюс премія до Дня місцевого самоврядування і ще одна — «побутові». На руки отримав 110 тисяч. Взагалі-то, можна було ці виплати нараховувати протягом року, ми це надалі врахуємо. Але хочу підкреслити, що порушень закону тут немає.

Сергій Сітарський вважає, що оприлюднення його доходів та обговорення у соцмережі — це тиск і шантаж...

- Коли звітував перед громадою, деякі активісти, які не пройшли на виборах, шукали, у чому мені дорікнути. Зробили запит про зарплати. Ми публічні, тому все показали, як є, нічого не приховували. Далі ця тема винеслася на соцмережі, щоб збурити людей і таким чином вирішити свої «шкурні питання» — а це земля... Але шантаж не пройде... Я чистий перед законом, — впевнений голова.

Людмила ПОЛІЩУК