Галина Лошак повідомила, що отримує найнижчу зарплату не лише серед усіх голів ТГ Вінниччини, але й України.

Але у цьому місяці депутати вирішили її преміювати за залучення інвестицій на будівництво спорткомплексу. Голова спочатку відмовилася, а потім вирішила віддати ці кошти онкохворій жінці з Кожанки.

-Як і обіцяла громаді: я одержую найнижчу зарплату в Україні. Бо ні разу не отримувала премій ні на посаді голови районної ради, ні на посаді вже селищного голови. Вчора одноголосно депутати селищної ради проголосували про надання мені премії. Хоч я і наполягала, щоб цього не робили, все ж депутати прийняли рішення про надання мені премії. На сесії я сказала депутатам, що усю свою премію передам онкохворій жінці з Кожанки. Так і зроблю!!! – повідомила Галина Лошак на своїй сторінці у соцмережах.

А у коментарі нашому кореспонденту додала, що отримує на руки – 23 тис. грн. Стільки ж її преміювали. Але всі ці кошти голова хоче віддати багатодітній мамі, яка бореться з важкою недугою.

-Спочатку я готова була накласти вето на рішення депутатів про моє преміювання. Але у залі була депутатка, яка розказала про 33-річну жінку з Кожанки, у якої не вистачає коштів на “хімію”. Тому погодилася на цю премію в розмірі 23 тис. грн і при усіх депутатах заявила, що тільки отримую ці гроші, усе до копійочки передам цій жінці.

Я не можу брати премії, коли у моїй громаді пенсіонери отримують по 2 тис. грн. І люди ледь зводять кінці з кінцями за мінімальну зарпату, – пояснила свою позицію Галина Лошак.

Людмила Поліщук