Вчора спецслужби США оприлюднили термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, який, імовірно, може статися у найближчу середу.

Згідно з інформацією Spiegel, американські спецслужба ЦРУ і військові протягом п’ятниці повідомили федеральний уряд та інші держави НАТО про те, що, на основі нової інформації, існують побоювання, що напад може статися вже у найближчу середу.

Видання зазначає, що, за словами дипломатів і військових чиновників, Сполучені Штати надали багато деталей про секретні брифінги. Також були описані шляхи вторгнення РФ і подробиці про завдання окремих російських підрозділів. Як можливу дату початку вторгнення було зазначено 16 лютого.

На противагу, 2 лютого речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що американська влада не готова називати російське вторгнення “неминучим”.

В той же час МЗС Росії заявило про те, що західні ЗМІ “поширювали відверту дезінформацію, займалися маніпуляціями щодо ймовірного вторгнення Росії в Україну.

На думку експертів, які опираються на думку іноземних розвідок, 15-16-го лютого наступ почнеться з провокації під чужим прапором чи наступу на Київ, щоб змінити владу.

Андрій Власенко