Вимагають у Путіна залишити посаду згідно з Конституцією РФ.

Глава Загальноросійських офіцерських зборів генерал-полковник Леонід Івашов у своєму зверненні до громадян і президента РФ Володимира Путіна закликав російське керівництво не застосовувати силу щодо України.

Про це повідомляє пресслужба Загальноросійських зборів. Він вважає, що вторгнення РФ в Україну поставить під сумнів існування самої Росії як держави.

Він також відкрито критикує нинішню систему влади, яка привела Російську Федерацію до стійкої деградації, включаючи демографію, та всіх життєво важливих сфер життя країни, що неминуче призведе Росію до «завершення своєї історії».


У зверненні наголошується, що Росія наразі не має зовнішніх загроз, тому «ситуація, яка нагнітається навколо України, має, насамперед, штучний, корисливий характер деяких внутрішніх сил, РФ зокрема».

За словами Івашова, для нинішньої влади РФ війна є тим засобом, який вирішить завдання утримання на деякий час своєї антинаціональної влади, щоб зберегти награбовані у народу багатства.

Далі була вимога від офіцерських зборів до Путіна припинити злочинну політику провокування війни з Україною і залишити свою посаду згідно з Конституцією РФ.

Нагадуємо, що в минулому номері ми повідомляли про те, що у Росії розпочався збір підписів проти агресії щодо України. Заяву підписали зокрема музикант Андрій Макаревич, актриса Лія Ахеджакова, письменник Віктор Шендерович, правозахисники Лев Пономарьов, Світлана Ганнушкіна, Зоя Свєтова, режисери Гаррі Бардін, Володимир Мірзоєв, політики Григорій Явлінський, Лев Шлосберг, Борис Вишневський та інші.