Діти дарують сучасні смартфони своїм батькам чи бабусі з дідусем або ж віддають їм свої телефони, коли купують нові. Тому жінка елегантного віку з новим Iphone вже нікого не здивує.

Разом з тим, наявність смартфону не завжди означає, що пенсіонери можуть користуватися всіма його перевагами. А це не лише спілкування з рідними через відеодзвінки або оплата комунальних послуг через застосунок банку. Зараз багато державних послуг можна отримати онлайн. Яскравий приклад: 1000 грн від держави за вакцинацію, яку нараховують на спе­ціальну картку єПідтримка. Такі картки спершу можна було оформити лише у цифровому вигляді у застосунках кількох банків.

Тому важливо зараз для старшого покоління швидко отримати основні навички користування смартфоном. Не завжди в молоді є час або бажання пояснювати всі тонкощі сучасних технологій старшим. На допомогу їм приходить онлайн-школа мобільної грамотності, яку розробив Київстар — «Смартфон для батьків». У Київстар чудово розуміють, що є потреба в простому й зрозумілому навчальному інструменті, який допоможе опанувати усі «секрети» сучасних гаджетів.


На освітній платформі batky.kyivstar.ua усім охочим доступно понад 20 навчальних відеороликів. Вони пояснюють як прості речі – поповнення рахунку онлайн, завантаження додатків, відеодзвінки, пошук інформації в Інтернеті, так і складніші: як користуватися со­ціальними мережами, купувати товари в Інтернеті або керувати посилками в застосунку «Нової пошти».

А кому поки ще складно вчитися в Інтернеті, компанія створила брошури з текстовою версією уроків. Їх можна знайти у фірмових магазинах Київстар у Вінниці та районих центрах. Тож навчитися використовувати сучасні смартфони, а також подолати цифровий розрив між молоддю та людьми старшого віку зараз як ніколи легко.

Але чи достатньо цього, на думку старшого покоління? Ні, адже активно користуватися Інтернетом може коштувати понад 100 гривень щомісяця. Не всі люди поважного віку можуть витрачати такі гроші, щоб бути онлайн. Тому в Київстар пішли далі та запустили одразу два тарифи спеціально для абонентів від 60 років.

Це тарифи «Інтернет для батьків» та «Дзвінки для батьків», які мають як базовий набір послуг лише для дзвінків у мережі, так і значно розширений. Головна їхня особливість — менша вартість послуг на місяць, ніж у звичайних пропозиціях мобільного оператора.

У тарифі «Інтернет для бать­ків» можна отримати не лише безліміт у мережі, а й хвилини для дзвінків на інших операторів. Клієнти отримують 5000 Мб мобільного інтернету, чого вистачить на основні потреби починаючого користувача смартфоном. А на додачу, без жодних доплат, ще й домашній Інтернет, який підключають за допомогою кабелю. Таке задоволення буде коштувати 100 гривень щомісяця, що значно дешевше інших пропозицій Київ­стар. Тим паче, перші два місяці коштуватимуть лише 75 гривень.

Якщо ж ви не поспішаєте освоювати смартфон, а все ще користуєтесь кнопковим телефоном, то для вас підійде тариф «Дзвінки для батьків» за 75 гривень. З ним ви отримуєте безлімітні дзвінки в мережі оператора та 50 SMS.


Тож доступне спілкування — не міф. Сьогодні вже більш ніж 400 тисяч людей обрали для себе тарифи «для батьків». Також ці пропозиції стали доступні для підк­лючення ще людьми з інвалідністю будь-якого віку.

Щоб підключити тарифи «для бать­ків», потрібно відвідати один із фірмових магазинів оператора та оформити договір. Для цього слід мати при собі паспорт та ІПН. Контрактна форма підключення має багато переваг. Насамперед, це захист від шахраїв: будь-які дії з SIM-карткою можуть відбуватися тільки у фірмових магазинах у разі пред’явлення документів.

Олександр Фесенко