Прочитали в «33-му», як у Вінниці було виділено за якісь «особливі заслуги» Московському патріархату під центр із басейном, школою, чим там іще безкоштовно 2 гектари землі. Ще гектар – якійсь іншій секті прокурора.

А ось як у нас у Піщанці насправді місцеві депутати люблять Україну і сприяють справді українській церкві. Ми вже не один рік порушуємо перед місцевою радою питання про те, щоб громаді Православної Церкви України виділили землю, щоб побудувати там храм.

Про те, як зараз, перед постійною загрозою навали окупанта, така церква потрібна в нашій громаді — думаю, не варто розмірковувати…


Та і територія, яку ми просимо, 25 років захаращена. Вже рік, як ми звертаємось, пишемо, на усні прийоми ходимо. Нарешті комісія розглянула, «дала добро» у грудні. Розглянули на сесії. І на тобі, далі голова комісії Вадим Васалатій, фермер, став сам собі протистояти. Він має в оренді і суборенді землі полів, які колись належали КСП ім. Щорса. Така ж ситуація із його сестрою-депутаткою Світланою Сауляк та її чоловіком Сауляком Сергієм. Всі решта тих кол­госпних полів – у цьо­го сімейного клану. І всі вони – парафіяни РП, їх поєднують міцні вузи з батюшкою МП Віктором Криворучком.

Вони ніколи не проголосують за українську церкву, бо служать Кірілу.

Ось список тих, хто хитрими способами, не голосував, не був чи утримався, де-факто проголосував проти виділення нашій церкві землі колишнього ліквідованого колгоспу. Таких 14. Тобто більшість.

Тому варто їх знати поіменно. Це Ацеховська Олена, Бондурівська Світлана, Васалатій Вадим, всі вони з «Української стратегії Гройсмана». Думаємо, цікаво буде дізнатись керівництву партії, які у них «патріоти на місцях». Гринишина Людмила, Денисов Дмитро (відсутній), Завроцька Надія, Мойсєєв Олег (від­сутній), Плаксивий Володимир, Сауляк Світлана, Свідрук Олексій (відсутній), Сікорська Антоніна, Чабан Олена, Чорноус Валентина (відсутня). Щерба Олег (відсутній).

Особливо відзначився голова комісії Вадим Васалатій, який наголосив на комісії, що, можливо, нашій громаді вірян таку ділянку надати. А вже на сесії заперечив рішення комісії, сказав, що там не можна будувати.

Просимо особисто Володимира Гройсмана «відзначити такого свого цінного кадра», як і більшість депутатів з цієї команди, які проголосували проти виділення нашій церкві цієї закинутої ділянки. Виходить, що краще там нехай гадюки водяться, ніж віруючі Української Церкви Богові за Україну і її народ моляться, проти війни і за мир?

9 лютого ми послали повторне звернення до Піщанського селищного голови Олександра Крижанівського від представників релігійної громади парафії св. Рівноапостольної кн. Ольги.

На даний час парафія не
має можливості проводити богослужіння, оскільки не має для цього приміщення. І звертаємось втретє до селищної ради про надання земельної ділянки під будівництво храму.

На території господарства СВКП «Піщанський» по вулиці Центральній в смт Піщанка знаходиться земельна ділянка площею 0,20 га, яка протягом багатьох років не використовується, заростає чагарниками. Належить Піщанській селищній раді. Тому громада просить винести на розгляд чергової сесії Піщанської селищної ради заяву релігійної громади про надання цієї земельної ділянки релігійній громаді для будівництва храму.


Тому, думаємо, нехай вся область і Україна прослідкують і побачать, хто у нас реально за Україну, її церкву. А хто допомагає ворогу та за власні інтереси вже і Божі заповіді готовий продати.

Дякуємо і тим депутатам, що нас підтримали на минулій сесії, коли рішення не пройшло. Сподіваємось і на подальшу підтримку Василя Скриготюка, Людмили Ратушняк, Івана Пустовіта, Ігоря Пономаренка, Володимира Міщенка, Максима Лупійчука, Валерія Космачевського, Михайла Ковтюка, Людмили Коваль, Світ­лани Дрелюховської, Юрія Грушка, Сергія Густенка. Сподіваємось, що патріотичний дух таки переможе в стінах ради ТГ Піщанки.

Громада ПЦУ

Від редакції. Ми повідомимо вам, як пройшло голосування за українську церкву в Піщанці. І хто підтримав її, а хто — ні.