У Вінниці розпочали капітальний ремонт дороги та тротуару на вулиці Якова Шепеля. Йдеться про ділянку від вулиці Я. Гальчевського до вулиці Д. Нечая. Роботи проведуть комплексно: оновлять дорогу, заасфальтують тротуари, встановлять павільйони для зупинок громадського транспорту, облаштують велодоріжки, поставлять камери відеонагляду та висадять нові дерева. Сьогодні, 23 лютого, з інспекцією об’єкт відвідав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

– Капітальний ремонт вулиці Я. Шепеля є логічним продовженням інфраструктурних проєктів, які реалізували на Старому місті. Вулиця Якова Шепеля стане ще одним прикладом проєкту комплексної реконструкції, завдяки якій покращення відчують усі учасники руху: пішоходи, велосипедисти, громадський та приватний автотранспорт, мешканці мікрорайону.


«Фактично з 2018 року ми більше почали приділяти увагу розвитку інфраструктури, в першу чергу – дорожньої. У два етапи провели реконструкцію вулиці Данила Нечая, відремонтували вулицю Якова Гальчевського. Що стосується вулиці Якова Шепеля, то реконструкція цієї ділянки дозволить розвантажити рух на вулиці Данила Нечая в напрямку вулиць 8 Березня і Маяковського. Комплексна реконструкція вулиці - це якісна дорога і тротуари, велодоріжки, освітлення, сховані під землю комунікації, камери відеоспостереження, озеленення, зупинки. Все для того, щоб було комфортно і безпечно всім учасникам дорожнього руху», - говорить Вінницький міський голова Сергій Моргунов. - Якщо не буде війни

у рамках реконструкції тут оновлять проїжджу частину та тротуари за сучасними стандартами. Встановлять чотири павільйони для зупинок громадського транспорту, облаштують велодоріжки. Отримає вулиця і нове LED-освітлення, також тут з’являться п’ять камер відеоспостереження. У планах і озеленення території – на оновленому відрізку дороги висадять пів сотні дерев. Це все на ділянці близько 700 метрів.

Кошторис проекту майже 28 мільйонів гривень.