Він  гранатометник, а вона – медик.

Тетяна та Богдан Тюріни вирішили разом відбивати російських окупантів. Як тільки в країні оголосили мобілізацію, молода пара поповнила лави Нацгвардії.

 

26-річна Тетяна за фахом лікар, працювала за кордоном. Але вирішила, що у такий складний для України час, вона візьме в руки зброю і разом з чоловіком буде боронити Україну:

-Я фельдшер швидкої допомоги, але у 201-2019 роках служила у військовій частині 3008. Потім поїхала закордон.

Коли після вторгнення, почалася мобілізація, чоловіку подзвонили  з військової частини і сказали з’явитися, як резервісту, на службу. Оскільки ми з чоловіком всюди разом, навіть призивалася з чоловіком разом, тому й сьогодні вирішили разом повертатися у частину і відбивати окупанта з нашої землі.

Зможу надавати першу медичну допомогу у разі чого. А головне – хоча допомагати нашим військовослужбовцям.

Оскільки вже знайома з військовою службою, то мені зараз набагато легше. Момент хвилювання дещо поисутній, але якось треба тримати себе в руках.

– А ви зможете проводити операції у разі вогнепальних чи осколкових поранень?

-Звичайно, проходила підготовку, знаю, що робити у разі будь якої складної ситуації. Ми підготовлені до цього.

Взагалі то, у мене сім’я військових. Я все життя планувала стати військово службовцем, мені подобається форма, зброя, мені подобається тактична медицина, це як моє хобі.

У мене ще є сестра, вона теж військово службовець Національної гвардії.

Чоловік Тетяни – 29-річний Богдан Тюрін каже, що підтримка люблячої людини зараз, як броник, як молитва, захищає.

-Ми з дружиною підписали контракт разом, по одній простій причині – країну потрібно боронити, ніхто крім нас! Тому не слухали відмовки батьків, бо розуміли, якщо ми не підемо воювати, то прийдуть до нас…

Звісно, за кохану дружину боюся, переживаю, але я впевнений в її підготовці. І не дивлячись на те, що я стрілець, вона також мене підготовила, певну медичну допомогу я можу надати, не гірше від будь якого санітара.

Для мене військова справа – це знайоме. Контракт, АТО виїзди – я бойовий солдат. Тому впевнений у своїх силах, а з дружиною ми зможемо вдвічі більше!

Україна переможе, все буде добре, все буде Україна! Мирного неба і без паніки, – налаштований на перемогу Богдан.

Людмила Поліщук