Про це розповів священик московського патріархату Олег Дармороз з села Котюжинці Калинівського району. Він написав:

“Українська Православна Церква завжди була і залишається зі своїм народом. Ми завжди молились і молимось (сьогодні особливо) кожен день за Мир в Україні, за наше військо, за український народ. Я не московський піп, я народився і виріс в Україні в м. Калинівка, прийшов в ту церкву, в якій мене колись хрестили батьки (як і Вас, доречі), яка мене прийняла і дала нове життя, якій я довіряю до сьогодні. Я не засів у храмах збудованими іншими, я їх будував сам (збудовано і обладнано три храми), з людьми, які досі зі мною. Будував я їх, в тому числі і своїми руками і коштами, і благодійників шукав, і серед них, багато моїх родичів і друзів. Я вдячний кожній людині, яка нам допомагала, і з сіл, де я служу, і з-за меж, я ніколи нікого не обманув, намагався не образити, ніколи нічого і ні з кого не вимагав. Тому вважаю свою совість перед людьми чистою, Бога ж молю про милість. Крім того, серед моїх парафіян, які постійно зі мною в молитві, є такі, чиї діти і чоловіки тепер на війні, є такі, що були в АТО, серед них є і мої близькі родичі, як би, я зміг дивитись в очі їх матерям чи жінкам, якби знав, що моя церква чинить щось проти них.

Сьогодні в нас одна біда на всіх, і не слід ділити людей в середині країни, роблячи їх ворогами.
Наші священники сьогодні постійно моляться, допомагають армії матеріально і духовно, хоч часто отримують образи, погрози, іноді навіть побої. Я вже втомився відповідати на безглузді звинувачення, наклепи,

І брехню, про гроші на москву, молитви за путіна, зброю в храмах та ін., все це НЕПРАВДА.
Попри все я люблю Україну, це моя батьківщина, я нікуди не тікаю, я тут помру, і неважливо коли і від чого, важливо, щоб з Богом в серці і з чистою совістю перед людьми.
Що стосується повної автокефалії то питання вже піднято, далі церква має свій процес вирішення, надіюсь він не затягнеться.

Миру Вам!