Пожежу в учбово-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар ліквідували.
Президент Володимир Зеленський і президент США Джо Байден провели телефонну розмову з приводу ситуації на Запорізькій атомній електростанції.
Президент Байден приєднався до президента Зеленського, який закликав Росію припинити військову діяльність у цьому районі та дозволити пожежникам і рятувальникам доступ до місця події” – йдеться у заяві.
На Запорізькій АЕС пожежа сталась через обстріли росіян. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що якщо ЗАЕС вибухне, то наслідки будуть у 10 разів страшнішими за Чорнобиль.
Президент України Володимир Зеленський закликав європейських лідерів не допустити “кінця Європи” через загрозу вибуху на атомній станції в Енергодарі Запорізької області.
«Європа повинна прокинутися, – заявив він.
МАГАТЕ розпочала безпекові дії щодо загрози
вибуху атомних електростанцій.
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вирішило запустити у режимі цілодобової роботи Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій через пожежу на Запорізькій АЕС, яку спричинили обстріли російських загарбників.
– МАГАТЕ запускає свій Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій у режимі цілодобового реагування через серйозну ситуацію на Запорізькій АЕС в Україні, – йдеться в повідомленні.

Андрій Власенко