Подивіться Вікіпедію. Що таке Організації Об’єднаних Націй?

І яку відповідальність, згідно статуту, вона несе. Найголовніша її відповідальність – ПІДТРИМКА МІЖНАРОДНОГО МИРУ ТА БЕЗПЕКИ.

Спеціальна організація, створена після другої світової війни, щоби більше не допускати таких страшних війн.

Цікаво, що Україна є членом ООН, а Росія там зазначена, як СРСР. Тобто, в списках країн-членів ООН немає Російської Федерації.

Але це не заважає саме російській делегації бути постійним членом Ради безпеки ООН поряд зі США, Великою Британією, Китаєм та Францією. Отже, крім 5 постійних, обирається ще 10 членів радбезу по черзі. Але один голос “проти” блокує всі рішення Ради безпеки.

Зрозуміло, що Росія під вивіскою СРСР блокує і надалі блокуватиме всі рішення щодо припинення агресії РФ проти України.

Формально радбез, ніби й заявляє, що Росія грубо порушує статут ООН, але при цій об’єднаній міжнародній каруселі з віртуальним постійним членом радбезу для РФ абсолютно все сходить з рук.

Я колись був в ООН. Там дуже класно. Центр Нью-Йорка, гарні будівлі, красивий парк, купа всіляких референтів, секретарок, перекладачів, дядьків та тіток, котрі сидять навпроти табличок з назвами своїх країн. І, як кажуть в Одесі, дєлают умний від.

Там не стріляють градами по будівлі, не падають ракети на сквери, не гинуть діти, не сидять на порозі тисячі біженців. Там все добре.

Там просто кажуть, що дуже співчувають Україні, але нічого не можуть зробити з тим лисим кремлівським феесбешником небендзьяним і країною-агресором, яка без всякої причини вторглася на територію суверенної держави, знищує людей, дітей, бомбить мирні міста та села, розстрілює гуманітарні коридори, щосекунди вчиняє злочини проти людства.

Увага, всі ці страшні військові дії Росія вчиняє проти країни – члена ООН, якій не так давно міжнародним договором за участі тієї самої Росії, гарантували цілісність, безпеку і мир.

Можна безкінечно довго розповідати з високих трибун ООН якісь правильні речі і при цьому спокійно дивитися в перервах між безплідними засіданнями, як умирають українські діти від російських бомб та ракет, чи окупант мирними українськими жителями обгорожує свої ракетні установки, як під завалами мирних висоток гинуть ні в чому не винні люди, які сподівались від ООН на підтримку міжнародного миру та безпеки.

Якщо ще комусь із ООН, Радбезу ООН, Генасамблеї ООН не віриться, в те що Росії веде крупномасштабну, страшну із забороненою всіма конвенціями зброєю війну з тисячами жертв, мільйонами біженців, повною руйнацією всієї нашої інфраструктури, ласкаво запрошуємо в наше пекло.

Подивитесь на власні очі. І скажете нам, чому країну агресора, яка брутально порушує статут ООН досі ще не виставили за двері міжнародної організації, яка відповідає за мир та безпеку у всьому світі?

І скільки ще в такій шанованій організації постійна примітивна брехня російських пропагандонів сприйматиметься за чисту монету?

І хто це має розібратися із постійним членством в радбезі давно не існуючої країни і що за самозванці керують там від її імені?

А ми думаємо, чому в світі почастішали страшні військові конфлікти. Очевидно, що при такій ООН, їх ставатиме ще більше. А чого переживати, країни учасники справно платять внески і зарплати дядям з тьотями із умним відом виплачуються регулярно.

Кажуть, що чи не найбільше платить Росія. Ясне діло…

Василь Пишний