ОНОВЛЕНО

Росія ймовірно планує здійснити атаку під фальшивим прапором, використавши хімічну чи біологічну зброю.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter

“Звинувачення Росії в тому, що Україна має намір застосувати хімічну та біологічну зброю, продовжуються. Ми не бачили жодних доказів на підтримку цих звинувачень.

Росія, можливо, планує використовувати хімічну чи біологічну зброю в операції під фальшивим прапором. Така операція може набути форми сфальшованого нападу, інсценованого “виявлення агентів чи боєприпасів чи сфабрикованих доказів того, що Україна нібито планує застосувати таку зброю”. Атака під фальшивим прапором майже напевно супроводжуватиметься великою дезінформацією, щоб утруднити встановлення авторства”.

Крім того, розвідка припускає, що Росія, ймовірно, збиралася використовувати операції під фальшивим прапором, щоб виправдати своє вторгнення в Україну 24 лютого.

_________________________

Росія може застосувати хімічну зброю в Україні або створити операцію “фальшивий прапор”, звинувативши в цьому Україну.

Як повідомляє “Європейська правда”, таку заяву на своїй сторінці у twitter зробила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Вона вважає неправдивими заяви РФ про те, що США ніби то розробляють хімічну зброю в Україні.

“Тепер, коли Росія зробила ці неправдиві твердження, а Китай, здавалося б, підтримав цю пропаганду, ми всі повинні дивитися на те, щоб Росія могла застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні або створити операцію під фальшивим прапором із її використанням”, пише вона.

Псакі також відзначила “тривалий і добре задокументований досвід використання хімічної зброї” Росії, а також її модель “звинувачення Заходу в тих самих порушеннях, які здійснює сама Росія”.

Нагадаємо, ще до російського вторгнення про можливість атак із використанням хімічної зброї попереджував держсекретар США Ентоні Блінкен.

В свою чергу The Guardian, посилаючись на свої джерела в британському уряді, зазначає – Лондон побоюється, що Росія може сфабрикувати привід для застосування хімічної зброї у війні з Україною, оскільки план окупувати країну та захопити Київ за кілька днів повністю провалився.