Тисячі переселенців з різних міст та областей зараз проживають у Вінниці. Люди розгублені та налякані. Як розповідали нашим журналістам, у розтрощених будинках залишили не тільки цінні речі, а і документи. Що наразі вкрай важливо.

у 2014 році на території Вінниччини поселились тисячі жителів із Донецьких та Луганських областей. Наша область стала домівкою для них. Тут переселенці знайшли прихисток та почували себе в безпеці. Влаштувались на роботи, а дехто навіть відкрив власний бізнес.

Тепер донеччани допомагають іншим біженцям та переселенцям не лише гуманітарною допомогою, а і правовою.

Жінки з Донецької області у Вінниці надають юридичні консультації з усіх питань, пов’язаних із вимушеним переміщенням. Також відвідують вінницькі центри, де знайшли прихисток переселенці. І консультують всіх бажаючих.

Як розповіла організаторка цього руху Наталія Шевченко, що разом з неї з Донеччини переїхало двоє колег. Як тільки вони облаштувались у місті, одразу почали працювати і щодня спілкуватись з переселенцями.

«Люди в розпачі. Хтось втратив житло, хтось – близьких. Ми фіксуємо їх потреби, щоб потім можна було надати необхідну допомогу. Крім того, ми надаємо консультації щодо вимушеного переселення, евакуації, перетину кордону, надання гуманітарної допомоги, відновлення документів. Щодня ми консультуємо від 200 до 300 біженців», – зазначила Наталя Шевченко.

Телефони гарячої лінії БФ «Право на захист»: 0995075090, 0685075090, 0935075090.