Сотні вареників та котлет, каструлі борщів та картопляного пюре для службовців тероборони готують вінницькі громадські діячки.
До війни вони робили масштабні проєкти та керували власним бізнесом. Виховували діток та їздили на відпочинок. Тепер – все по-іншому. Марина Бондаренко та Анна Константинова створили власний “кухонний” батальйон. Дівчата організували роботу десятків вінничанок та щодня виходять на власну передову. Жартома кажуть, що вояки мають бути ситі та здорові, адже потім їм одружуватись на українських жінках.
– Я ніколи не забду той день, коли пролунав телефонний дзвінок в 5:20 і я почула слова :”Негайно збирайте речі, почалась війна!”
Двоє дітей солодко сплять, а в мене паніка.. Я не знала, що робити і з якими словами розбудити дівчат, – свою історію розпочинає Марина Бондаренко.

Коли пролунала перша сирена, всередині все охололо. Дивлячись в перелякані очі дітей, я почала збирати самі необхідні речі, знаходивши щохвилини правильні слова, щоб їх заспокоїти.
В такій паніці ми пробули два дні, ховавшись в укритті з тремтінням рук, при кожній сирені.

Вже на третій день, взявши себе в руки, я чітко розуміла, що потрібно щось робити. Дякуючи мамі та бабусі, які навчили мене готувати, я вирішила допомогти в приготуванні їжі нашим захисникам, перша страва з якої я почала, був борщ-40 літрів.
Опублікувавши оголошення про потребу допомоги, продуктів, я просто була приємно шокована. За пару годин, приїхало 26 авто з допомогою, починаючи від тари закінчуючи приправами.
Люди, які разом зі мною почали готувати, заслуговують не тільки подяки, ці люди за лічені хвилини організувались і допомогли створити велику та добру справу, яку ми продовжуємо по сьогоднішній день, але в маштабніших об’ємах. – розповідає Марина Бондаренко.

Марина Романова