То тепер нехай ідуть до нього. Там грішників багато, нехай сповідають

А ми хочемо молитись в Українській православній церкві. За наших синів, чоловіків і онуків, які служать в Збройних силах України.

Сьогодні у нас в с.Лаврівка відбулась резонансна подія. Жителі села вигнали під гаслом « Ганьба” з церкви батюшку Московського патріархату Карпуся Віталія. Ми парафіяни Православної церкви України с.Лаврівки протягом трьох років намагалися увійти в храм Димитрія Солунського, але батюшка Московського Патріархату та його пару приплічників. Вони постійно говорили, що ми розкольники і наша Православна церква України не правильна. Її, на їхню думку не існує!

А це той священник, бачите наче в Україні жив не погано. Але чогось через Москву його тягне Богу молитися досі? Чому? Може скаже? Готові вислухати і його точку зору

Були до цього вражаючі і явно антиукраїнські вчинки цього саященника. Коли померла Литвинюк Олена, парафіянка Православної церкви України, а їхні рідні просили цього батюшку Московського Патріархату, щоб її занести в церкву і відправити там панахиду, він не пустив.

Ми три роки з ними судились. Але він тільки всяких покровителів мав. Тепер розуміємо, що це була така собі втілена в усі структури агентурна сітка ворога!

Мало бути 18 судів, але вони ні на один не з’явилися. І нічого!

Ми, українці, патріоти України, службу відправляли (як вони з нас сміялися по кущах,під церквою в клубі, де-попало. А купка прихильнів «руского міра» молилась в пустій церкві.

Хіба це може вписуватись у здоровий глузд?

Один з колег священника, який був посланий сюди із Вінниці, виголосив, що ми ніколи в церкву не увійдемо. Напевно так його завірили високі покровителі.

Але так як Кіріл благословив на війну із Україною та її військом російську армію, а ця церква і цей священник моляться за нього, ми прийшли із вимогою віддати ключі нашим органам влади. Бо багато наших хлопців, синів односельчан воюють з агресором,ми хочемо в українські церкві молитись за їхнє здоров’я і перемогу над Московською ордою.

Священник відмовився переходити навіть зараз до нашої церкви. Не віддавав і ключі. Ми викликали поліцію. І в цивілізованому порядну священник забрав своі речі. Голова опломбував приміщення. Зараз будемо цивілізовано забирати храм, який ми будували і який розміщений на нашій землі.

Закликаємо і інших прихожан в усіх селах і містах України виходити із Московського патріархату.

Причому разом із священниками. А ті хто не хоче – нехай ідуть до Кіріла.

Не можуть українські села і міста молитись за перемогу України в московських церквах.

І какая разніца тут не пройде! І перефарбування теж!

Тетяна Квасюк