Одному вічна пам’ять за виконання суспільно-значимої місії. Другий -поранений.  Медики намагаються врятувати його життя.

Агресори рф, які окупували місто Ірпінь поблизу Києва, вбили 51-річного журналіста американського журналістка. Який колись працював у виданні The New York Times Брента Рено.

 

Американське видання New York Times заявило, що загиблий в Ірпені американський журналіст не був їхнім співробітником. Він працював на The Times у минулому (востаннє у 2015 році). Інформація про те, що він був співробітником NYT, пов’язана з тим, що у нього знайшли посвідчення видання, яке йому видали багато років тому.

Ще один його колега, також журналіст зі США, поранений. Про це 13 березня повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«Окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про безчинства російських військ в Україні. Сьогодні в Ірпені розстріляли 51-річного кореспондента всесвітньовідомого медіа The New York Times. Ще один журналіст поранений.

Зараз потерпілого намагаються вивести із зони бойових дій. Звісно, професія журналіста передбачає ризик, втім громадянин США Брент Рено поплатився життям за спробу висвітлити підступність, жорстокість та безжальність агресора», – написав Нєбитов.

Другого журналіста на імʼя Хуан госпіталізували до клініки Охматдит у Києві. За його словами, разом із Брентом Рено вони намагалися зняти, як відбувається евакуація жителів Ірпеня, але після перетину блокпосту біля мосту по них почали стріляти. Хуан бачив, що Брент Рено був поранений у шию.