Для когось таке рішення розпочатого ним слідства пройде непомітним.
Але це дуже важливо. Тому, що це вперше весь світ, тобто ті наші союзники, 140 держав, розпочинають вже офіційно, через розслідування, яке триватиме сподіваємось недовго, справу щодо злочину і доведуть в міжнародному полі, що Росія, Путлер, його військові, його військова машина – міжнародні воєнні злочинці.

І вже (нарешті) не спрацює вето піднятої руки Небендзі. І вже представник Росії цинічно
не буде виходити з зали, коли виступатиме представник України.
Як відомо, Росія проігнорувала засідання суду. Але і це тільки погіршує її становище.

Далі можете просто проектувати всі подальші дії, які відбуваються у класичному суді. Це означає, що розгляд справи розпочався. Прийшов чи не прийшов обвинувачений – не суттєво, захотів себе захищати чи не захотів, немає значення.

Вже будуть говорити розслідувані злочини. І представники України, слідчі та прокурор, доведуть всю масштабність цинізму, підлості і брехні і неоГітлера, і його співучасників. Як розумієте, це буде новий Нюрнберг.

І саме цей важливий суд є міжнародним інструментом визнання Росії терористом, виключення її із Ради Безпеки ООН, як злочинця.

А це означає, що більше жоден представник цієі країни не ветуватиме будь-яких рішень по Росії і інших країнах, які блокувала держава-терорист.

Як повідомив Дмитро Кулеба, вона і так в Раді Безпеки, вищому органі Організації Об‘єднаних Націй, отримала після розпаду СРСР право бути членом Радбезу ООН незаконним шляхом.

Він сказав, що 4 країни допомогли їй зробити це в обхід законів ООН.
Але тепер і це випливе.
Тобто, по суті, вчора тим першим рішенням у судовому процесі над Росією, весь світ нарешті подолав усі створені Росією перепони, всі брехливі фейки, несусвітні звинувачення України і розпочав об’єктивно і сподіваємось швидко, розслідувати, що наробила і ще наробить ця держава.
В кожній справі, є супровід прокурора.

Як відомо, такий прокурор Хан вже прибув до України.

А те, що він тут побачить, зафіксує, з допомогою і нашого генерального прокурора І. Венедиктової, всіх правоохоронців та українців, які засвідчать про рашистський геноцид на землі Україна, сумнівів немає.
І це все, що ми відчули і побачили, продемонструють уже в судовій залі ООН.

І рішення, яке прийме уповноважений всіма членами ООН, а це всі країни світу, суд буде обов’язковим до виконання.
І це мають сприйняти навіть ті держави, які часом чи постійно підтримували Путіна. До речі, представник Китаю і на цьому суді підтримав Росію і виступив проти того, щоб розпочати таке розслідування. Але вони із Росією були в меншості.

Може знаючи наперед яке буде рішення і підіграв Росії Китай, бо це нічого б не змінило.

Отож, перше міжнародне рішення! За всі 8 років війни в Україні, проміжкове, але суттєве, припинити війну, прийняте.

І якщо Росія, розуміючи, яка її чекає відповідальність, просто ігнорує це, означає, що тепер її на місце вже ставитиме весь світ!
Але, увага, ось тут може виникнути один небезпечний момент! Вона захоче втягнути когось і якось, щоб розпочати світову війну!
І щоб ООН, як і Ліга Націй, яка була до Другої світової війни, розпалась.
А утворилось два ворожих табори воюючих одні проти інших країн. Тому так штурмує Путін Китай, інші великі країни Азії чи Південої Америки.

Дай Боже і країни світу повинні зробити все, щоб цього не сталось.
Бо тоді ця війна буде затяжною і на території України. І які будуть наслідки, чи виживе світ? Більше запитань аніж відповідей.
Ми чи не молитись маємо за швидке розслідування геноциду Росії в Україні.

Бо тоді вже не просто президент США Байден скаже, що Путін військовий злочинець, а доведе міжнародний суд. Як і те, що Росія – держава терорист. А сприяння державі терористу – це теж кримінальна міжнародна відповідальність.

Важливо те, що до цих звинувачень кожна країна, особи, можуть долучати нові і нові факти злочинів здійснених проти них Росією та Путіним із його поплічниками.
Бо воєнні злочини, як відомо, термінів давності не мають.
Чи захоче це робити Ічкерія, незалежна Чечня, уряд якої існує у вигнанні, Грузія, Молдова, Сирія, інші країни, то вже їхнє право.

Але вчора розпочався новий виток світової історії, щоб розпочати нарешті наводити порядок на землі.
Так, Росія ще сильна, з ядерною кнопкою її безумний диктатор, але тепер їй доведеться вже дійсно протистояти світу, який так довго легковажив, загравав та умиротворяв фюрера Путлера. Який грів і гріє тіла досі його кривавим газом та поки що надає перевагу комфорту своїх .оп, машини під якими їздять за дешеву трупну нафту.

А вже мали б вибрати мораль, співчуття і взаємодопомогу таким же українцям-європейцям та врешті християнам, братам і сестрам у Христі.

Але це все станеться, сподіваємось, у близькому майбутньому.
Головне вже, що ті ж європейці, по своїй свідомості, даючи 70 відсотків підтримки Україні, випередили своі уряди.

Напевно і таких змете історія!
А щоб одна країна, Україна, поки що рятувала весь світ, Президент України, виступаючи вчора перед Сенатом США і запропонував створити дієвий військовий союз:

– Я звернувся до США та до усіх відповідальних держав щодо створення нового об’єднання U24 — нового союзу, який гарантуватиме, що кожен агресор отримає скоординовану відповідь світу швидко та ефективно, одразу — не через тижні, місяці, роки, а за перші 24 години від нападу.

Ми не можемо більше довіряти існуючим іституціям. Ми не можемо сподіватися на те, що бюрократи в міжнародних організаціях зміняться так швидко, тому ми повинні шукати нових гарантій, створювати нові інструменти, брати тих, хто має хоробрість робити те, що вимагає справедливість, – заявив він.

Це рішення також, якщо світ дослухається, може стати важливим як для України так і світу.
Щоб не довелось ось так випрошувати і у друзів, і у гордовитих любителів комфорту за чужий, омитий кров’ю інших рахунок, воєнну допомогу, захищатись від безумного агресора!

Тому цих два згаданих початки стануть невдовзі історичними, щоб вернути світу справедливість, норми міжнародного права, а не вивчати їх лише в підручниках, як наголосив прокурор Хан.
В іншому випадку всі міжнародні інституції просто кануть в лету.
А світ?

Тетяна Редько