Адже це додасть великих переваг ЗСУ.
Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot у районі авіабази Сліач у центральній Словаччині. Сьогодні ухвалено остаточне рішення про те, що системи буде розгорнуто. Вони призначені для посилення стримування союзників і захисту території Словаччини та її жителів від будь-якої ракетної загрози. Словаччина межує з Україною. ЗРК Patriot встануть на чергування з середини квітня”, – ідеться в повідомленні військового відомства Нідерландів.
Нагадаємо, днем раніше міністр оборони Словаччини Ярослав Надь на спільній пресконференції з американським колегою Ллойдом Остіном заявив, що Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, якщо отримає їй заміну.
глава МЗС країни-агресора Сергєй Лавров заявив, що радянські та російські системи ПРО не можуть бути передані до третіх країн.
За його словами, передача С-300 з інших держав в Україну буде незаконною, Москва не допустить подібних дій. Він також додав, що всі вантажі, що завозяться на територію України, із західною зброєю стануть ціллю окупантів.
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що не у Москві будуть вирішувати, яку військову допомогу може отримувати Україна.

Андрій Власенко