Зверніть увагу, їхніх! Може святі отці забули, що ці храми побудовані на українській землі? Може забули, що вони є власністю громад? І люди вирішують, чи хочуть вони молитись у храмах УПЦ Московського патріархату, структурного підрозділу Російської православної церкви?

Хіба відмова деяких з них, навіть не усіх, а лише 15 митрополитів на всю Україну від поминання Кіріла, щось змінює?

Ця церква всеодно юридично продовжує підпорядковуватись Москві!

Вслухайтеся у текст – може сказано, що Росія розпочала проти України цинічну війну? Може йде засудження благословення їхнього духовного Пастиря Кіріла війни в Україні?

Лише обтікаємо звучить – зовнішній ворог, наш зовнішній ворог!

А людей які не хочуть більше слухати таких панотців, хочуть йти на службу до патріотів, церкви яка є з Україною, а не блукає Кремлівськими манівцями, називають внутрішніми ворогами в навіть мародерами!
Ви це серйозно?!

Та хто дав право промосковським батюшкам називати так патріотичний народ України?
Почекайте, кажуть нам вони?! Чого чекати? Хто візьме? І вже тоді ці слуги Божі остаточно визначаться?

Чи не вони постійно, в тому числі і у Вінниці, області, розхитували країну незрозумілими Хресними ходами?

Для чого, щоб створити картинку для Путіна вашого «угнетенія»?
Це ж за вашими проханнями, як наголосив Путін, він пішов війною на Україну, «чтоби защітіть вас»! Чому ви тоді не зробили заяву, що вас не треба захищати?

Чекали його приходу?

Кажете, що виросли на цій землі, ходите її стежками?
То чому не пішли разом із іншими православними церквами на об’єднавчий собор, не створили разом істинну Українську церкву, чому ігнорували вимогу Вселенського Патріарха Варфоломія?

Бо вам був ближче Кіріл з РПЦ. Ви вибрали його.

Він благословив війну в Україні. Вона йде і несе біду, страшну біду!
Ви зараннє вибрали цю сторону! Дехто з вас чекав «освободітелей»! А скільки серед ваших соратників виявлено агентів ворога? Чому?

Ви є частиною російської церкви, яка взагалі заперечує Україну як державу! А в РПЦ йде молитва за воїнство і Отечество! Але тільки російське!

Тому не скигліть, святі отці!
Люди у Вас церков на відбирають! Це Ви своїм вибором Кіріла і бажанням стати крилом «істінной» РПЦ, втрачаєте довіру у людей. І тому люди не хочу більше ходити до церкви Кіріла! Бо ще ніколи Божі сили не благословляли війну. Люди в громадах пропонують декому із вас, до кого ще не втратили довіру, приєднуватись до них. Але навіть тут більшість із вас не з народом, а з Кірілівсько-Путінськими догмами.

І не перекручуйте, що хтось у вам щось забирає, називаючи це мародерством.

Хочете служити російській церкві – їдьте туди. Хочете українській – змінюйтесь з народом! Але не пристосовуйтесь! І не вішайте, як завжди народу ярлики! Путін вже не допоможе!
І нарешті назвіть Росію окупантом, Путіна вбивцею, а не зовнішнім ворогом!

До речі, а Ви читали законопроект про заборону в Україні церкви москоського патріархату. Бо церква, яка благословила війну в Україні і не визнає, в особі патріарха, що є взагалі такий народ як українці, ну як і Путін, не може існувати законно в нашій країні.

Тому, ієрархи Московського патріархату не чекайте, а вже визначайтесь з вибором.

Андрій Власенко