Ім’я очільника УПЦ МП Онуфрія (Березовського) не згадують при літургічному поминанні всіх предстоятелів Церков, бо його немає у Диптиху! Тобто жодна Автокефальна Православна Церква не згадує ім’я Онуфрія в своїй Церкві.

Проте ім’я предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія згадується у Вселенському патріархаті, Александрійській Православній Церкві, Грецькій Православній Церкві, Кіпрській Православній Церкві.
З цими патріархами, які визнали вже офіційно, тобто на папері ПЦУ, служать очільники інших 15 церков. Отже це означає що де-факто вона вже визнана всіма православними церквами світу.
Тоді що втрачають прихожани та священнослужителі УПЦ МП, приєднавшись до ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ і покинувши Московський патріархат, який благословляє війну росії проти України, – запитують читачі, обговорюючи питання церкви московського патріархату і законопроект про її заборону в Україні.
Після того, як патріарх Кіріл, очільник РПЦ, структурним підрозділом якої є УПЦ (МП), благословив війну проти України і побажав російській арміі перемоги. Для цього подарував ікону Матері Божої одному із воєнначальників – військових злочинців.
В іншій проповіді Кіріл майже повторив виступ Путлера про те, що українці і росіяни це один народ! І жити вони мають а одному Отєчестві. Зрозуміло що в російському і за його законами та Путлером на чолі.
Вам такі істини більше підходять? І шлях до них, встелений трупами ваших співітчизників, братів і сестер у Христі? Зруйнованими вашими рідними містами і селами. Вашими домівками і храмами куди ви ходили?
Так це не просто зрада, це гріхопадіння і вбивство каїнами авелів.
І це заявив митрополит УПЦ (МП) Онуфрій.
Але що дає лише заява? Ця церква продовжує підпорядковуватись Кірілу. І накази про непоминання його нічого не змінюють в приналежності.

Андрій Власенко