Ольга Дернова не погодилась і пішла з посади.
Ось як вона з емоціями прокоментувала це:
– Сьогодні 9 квітня, і це останній день моєї роботи на посаді начальника управління культури та креативних індустрій департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації…. Знаю, що після цього посту поменшає друзів, як поменшало їх за останній місяць, з моменту, як я втратила посаду, деякі будуть осуджувати, що типу «не на часі»…

Думала не анонсувати і не говорити про це, враховуючи те, що в нашій країні йде війна, і ми усі робимо все можливе, щоб наблизити Перемогу!!! А все інше вторинне і відійшло на задній план… Але…

Впродовж багатьох років я жила своєю роботою, щоденно намагалась зробити все можливе, щоб про Культуру нашої Вінниччини знали далеко за межами нашої області!!!
Не буду перелічувати скільки було зроблено за останні два з половиною роки, за роки пандемії….
Чого тільки варті проекти, фестивалі, рекорди!!!
12 масштабних проектів за три місяці, на честь Незалежності України, на територіях наших громад та в м. Вінниці, де глядацька аудиторія вимірювалась тисячами!

Я щиро пишаюсь нашими досягненнями, тим, що активізували громади у фестивальному русі та започаткували нові проекти!!!
От тоді, управління культури і Дернова були потрібні!
А що сталось на другому тиждні війни? Управління культури стало не потрібно обласній владі, скоротили до відділу, при тому, що скорочення торкнулось тільки нас!!!! І наша область, єдина по всій Україні, де позбулися органу управління в галузі культури під час війни!!!
Без пояснень, без коментарів, просто поставили перед фактом!!! І справа зовсім не в Дерновій, і її посаді начальника, яку доречі, перетворили у посаду начальника відділу, на яку я не погодилась перейти, таким чином залишилась без роботи, а справа в тій Культурі, за яку ми зараз воюємо і захищаємо!!! І яка, має розквітнути після Перемоги!!!
Не буду згадувати Черчиля, тому що вже на сьогодні, в нашій області, це марна справа!!!

Тому, хочу усім подякувати за співпрацю, за розуміння! За наші досягнення і відданість ЇЇ Величності Культурі!!!
Все буде Україна!
Ми переможемо!!!
Культура переможе!!!
Життя продовжується!!!
Після написаного Ольгою посту, вінничани почали емоційно реагувати на таку новину.
Одні говорили, що якщо це об’єктивно потрібно робити, то в час війни є інші департаменти із «видимістю роботи. Чому тоді лише культуру перевели на відділ?

Інші обурювались, що через неналежне ставлення до культури маємо зараз цю війну.

– Оленько, тримайся!!! Все буде гаразд!!! Закінчиться війна, і тоді будемо вже на місцях проводити оновлення і очистку влади! Тоді буде все гаразд!!! Я чомусь маю таку впевненість!
– Володимир Жваколюк

А ось один із старійшин держвлади у Вінниці Роман Аксельрод дорікнув Ользі Дерновій, що не залежно від реорганізації потрібно було залишатись на посаді.

Привів у приклад себе – залишався на посадах при всіх реорганізаціях.

Андрій Власенко