Як повідомляло ГРУ ЗСУ рашистські окупанти планують на Великдень підлі провокації у формі українських військових.

Вони планують вночі під час богослужіння обстрілювати церкви, де збиратиметься багато людей. Такі акції ворог задумав провести на тимчасово окупованих територіях п’яти областей на півдні та сході.

Але диверсійні групи зараз є в кожному регіоні України. Вони наводять ворожі ракети на об”єкти військової та важливої цивільної інфраструктури. Тому їхні провокації не виключені й на території Вінницької області.

В зв’язку з цим Міністерство культури та інформаційної політики закликає українців в умовах військового стану залишатися у Великдень вдома.

До пасхальних служб пропонується долучитися дистанційно, по телебаченню та онлайн.

В суботу, 23 квітня, в 23.30 в національному марафоні єдиних новин та на каналі “Культура” почнеться трансляція нічного богослужіння Православної Церкви України.

24 квітня з 7.30 до 11.30 на цих же каналах транслюватиметься богослужіння Української Греко-Католицької Церкви. Освячуватуть великодні кошики храми за своїм розкладом.

Нагадуємо, що на час військового стану Вінницька міськрада з метою безпеки громадян заборонила відвідування лісів. Святкуйте безпечно.

Вадим Снігур