Освятив 8000 пасок, які поїдуть до наших військових на фронт, аби передати їм часточку нашого тепла, щирої вдячності, підтримки, молитви і надії. Нехай цей святковий хліб – символ життя, сили духу, воскресіння – стане промінчиком радості й світла серед мороку війни і смерті.

Ми знаємо, що Христос прийшов у світ і звершив справу спасіння кожного із нас. Він переміг смерть, подолав зло. Ми також зараз боремося проти сил зла. Нині не просто війна між росією і Україною, це щось глибше – це боротьба між добром і злом, між правдою і брехнею. Але ми знаємо, що в історії завжди перемагає добро. Тому свято Воскресіння Господнього, що наближається, надихає нас до подальшої наполегливої боротьби, до викриття брехні, викорінення зла і утвердження добра.

Будемо робити все, щоби Україна відновила свої кордони, і щоб ми надалі, після нашої перемоги, збудували ту країну, про яку мріяли наші попередники: незалежну, єдину українську державу, вільну, демократичну та європейську країну.

Вірю, що Господь неодмінно сподобить нас повної перемоги над агресором. Благословляю наших захисників. Ми вдячні їм, що вони боронять нас від ворога, від зла, а ми завжди молимося за них і просимо у Бога для них захисту і допомоги.
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.