Слідом за керівництвом окупаційної армії росії глава невизнаної республіки Придністров’я Вадим Красносільський заявив, що за попередніми даними сліди терактів на території республіки ведуть в Україну. Хоча, ніби, Придністров’я “не планувало і не планує напад на наших сусідів”. І, ніби, через цю ситуацію, хтось має на меті втягнути ПР в конфлікт.

Точнісінько так само два місяці тому президент білорусі лукашенко розповідав про “прівєнтівний удар”. А ще раніше російський міністр лавров в унісон з путіним розповідали, що не збираються нападати на Україну.

Примітивний план рашистів залишається незмінним з часів чеченської війни: самі влаштовують обстріли та підриви, а потім в три горла на увесь світ звинувачують у цьому країну, проти якої ведуть агресію.

Які саме сліди і яких саме терактів ведуть до України немає значення, головне що є привід для нагнітання агресії та втягування у війну ще однієї країни-сателіта росії.

Тим часом Майя Санду, президент Молдови, до якої входить Придністровський район, заявила, що країна також підвищує рівень готовності та посилює безпеку держустанов.

Молдова не планує блокади Придністров’я, а виступає за мирний діалог та дипломатичні рішення. Але переговорів з путіним не планує. Хоча, на думку пані Санду, до вибухів у Придністров’ї причетні сили з самого регіону.

Публічна позиція керівництва ПР вважати Україну винною у обстрілі приміщення мінбезпеки в Тирасполі, підриві ретрансляторів біля Маяка на межі Одеської та Вінницької областей, спростовує інформацію про його звернення до ЗСУ з проханням визволити від російської окупації.

Розповсюджене раніше в соцмережах “звернення керівництва ПР до ЗСУ” черговий фейк роспропаганди з метою введення в оману українських військових, – вважають аналітики.

Насправді підрозділи оперативної групи російських військ на території Придністров’я уже переведені на посилерий режим несення служби і чекають наказу на вторгнення в Україну. Хоча, тому ж самому Вадиму Красносільському і без жодних розслідувань зрозуміло, що українській стороні в нинішній непростій ситуації на фронті, абсолютно не потрібна ескалація стосунків з Придністров’ям.

На жаль, Молдова, як уже стало зрозуміло, не зможе жодним чином вплинути на ситуацію. Але збройні сили України готові й до такого путлерівського сценарію.

Вадим Снігур