У Вінниці правоохоронці скерували до суду справу відносно злочинного угрупування, які організували схему викрадення коштів з банківських рахунків. Організував злочинну схему 33-річний хмельничанин, який у Вінницькій виправній колонії відбуває покарання за майнові злочини. До складу організованої групи входило 4 в’язня.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Слідчі обласного главку поліції за процесуального керівництва прокуратури області направили до суду матеріали кримінального провадження щодо організатора та членів злочинної групи, які шахрайським шляхом з банківських рахунків заволоділи грошовими коштами жителів з різних регіонів країни.

Слідством доведено причетність фігурантів до п’яти таких фактів.

Як розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євген Кронівець, організував злочинну схему 33–річний житель Хмельницької області, який відбував покарання у Вінницькій виправній колонії за майнові злочини.

До складу злочинної групи входило ще троє засуджених віком 23, 35 та 36 років.

В ході досудового розслідування встановлено, що зловмисники, представляючись працівниками безпеки банку, телефонували потерпілим та повідомляли неправдиву інформацію про несанкціоновані операції з грошовими коштами за їх картковими рахунками.

Підозрювані повідомляли алгоритм дій для переказу коштів з картки на картку потерпілих, які надалі конвертувалися у готівку іншими особами.

Дії членів організованого злочинного угруповання слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство).

Матеріали з обвинувальними актами направлені до суду. За такий злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.