Позавчора фсбешний піп Гундяєв просто збив з ніг усіх нормальних людей православного світу своєю черговою цинічною заявою. Мовляв, росія ніколи ні на кого не непадала і не нападає.

А ще – московія ніколи не бреше. Ще би сказав, що московський патріархат не благословляв рашистську армію на війну проти України і не освячує ікони воєнного злочинця путіна.

Але брехню кіріла у світі вже не сприймають.

Європейська комісія планує запровадити персональні санкції проти патріарха Російської православної церкви Кіріла, повідомляють ЗМІ із посиланням на проект шостого пакету санкцій, внесений на розгляд країн Євросоюзу.

У новому санкційному списку представлено 58 прізвищ, серед яких, крім голови російської церкви, багато російських військових, а також дружина, дочка і син спікера путіна дмітрія пєскова.

Вірний союзник путіна глава російської православної церкви патріарх кіріл відмовився засудити рішення кремля про вторгнення в Україну та назвав противників росії в Україні “злою силою”. У недільній проповіді перед великим постом він сказав, що однією з причин війни в Україні були гей-паради, організовані на Заході.

Однак, ще рік тому Вселенський Патріарх Варфоломій застерігав християнський люд, що московський патріарх кіріл прагне світового панування своєї церкви. Яка вибудована на принципах єресі, а не Заповідей Божих.

Адже священники РПЦ проповідують доктрину “русского мира”, яка не відповідає православному вченню.

Як ми вже повідомляли, духовенство Українських православних церков зібрало понад 500 підписів під зверненням до Предстоятелів Східних Церков про суд над патріархом кірілом, який підтримав війну проти України.

Глава УПЦ МП Онуфрій з першого дня засудив війну Росії проти України, однак так і не наважився заявити про розрив із Російською православною церквою, яка благословляє війну та знищення українського народу як такого.

Тим часом предстоятель Православної церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив: “Кирило Гундяєв уже зробив свій вибір на користь справ антихриста.

Масові вбивства мирного населення – це ознака геноциду. Росіяни прийшли не звільнити українців. Все те, що можна побачити зараз на Київщині, у Маріуполі, в містах і селах Чернігівщини, Сумщини, Харківщини, Донбасу, південної України, засвідчує: російський тиран, народ, який його підтримує та їхнє військо прийшли на нашу землю, щоби “звільнити” Україну від українців.

Вони продовжують ту чорну, диявольську справу, яку чинили війська царя Петра, що вирізали і спалили Батурин. Вони роблять те саме, що російсько-більшовицькі банди, які пролили ріки крові під час так званого “червоного терору”.

Вони – продовжувачі злочинів Сталіна, продовжувачі репресій та Голодомору-геноциду, що були сплановані в тому самому криваво-красному Кремлі для знищення українського народу, – сказав очільник ПЦУ у проповіді після богослужіння у Михайлівському соборі в Києві, у четверту неділю Великого посту.

“Кожна російська бомба на українській землі остаточно вбиває міфи про “Святу Русь” та “триєдиний народ, Ідеологія “русского міра” є тим самим, чим є ідеологія нацизму.

Вона виправдовує насильство, вбивство, війну і геноцид, а тому має бути відкинута і засуджена так само, як засуджений нацизм, його ідеологи та його злочини.

Співтворцями та провідниками цієї злочинної ідеології є очільник московської патріархії кирил гундяєв та його поплічники. Він разом з підлеглими не лише всіляко розпалював це вогнище, але і відкрито, від імені Бога та Церкви, брехливими устами благословив катів та вбивць на їхню чорну справу“, – зазначив предстоятель помісної православної української церкви.

Митрополит Епіфаній наголосив, що засудити ці злочини, порушення законів людських і Божих – не просто право, а й моральний обов’язок всякої людини.

Підготував Вадим Снігур