В італійському Турині все майже готове до найпопулярнішого пісенного конкурсу. Хлопці з Калуша вживаються в образ на репетиціях. Номер обіцяє бути дуже оригінальним не лише прекрасною піснею, яка вже полюбилася не тільки українцям, а й сценічною постановкою. Під час виступу у прямому ефірі гурт готує сюрприз.

Лідер колективу Олег Псюк сказав, що гурт націлений на перемогу. І у наступному році “Євробачення“ пройде в новій цілісній Україні, відбудованій, квітучій, щасливій країні».

Співак також зазначив, що представляти країну під час війни — дуже відповідальне завдання. У музикантів немає часу, щоб прогулятися містом та насолоджуватися пам’ятками, вони розповідають європейцям про свою країну, охоплену полум”ям російської агресії.

«Ми покажемо максимально класний номер та максимально класну пісню, написану до війни. Багато хто сумує за своїми матерями або сприймає нашою матір’ю Україну. Ця пісня дуже близька для українців і сподіваюся, що стане близькою для кожного, хто її почує», — сказав Олег Псюк.

Після перших репетицій букмекери поновили свої прогнози. Гурт Kalush Orchestra ще більше наблизився до перемоги. Представники України є беззаперечними лідерами.

Україна виступить у першому півфіналі «Євробачення» 10 травня під номером 6. Другий півфінал відбудеться 12 травня, фінал — 14 травня. Оголошуватиме результати голосування України солістка групи Go_A Катерина Павленко.

Сергій Бойчук