Ось що повідомляють пресслужба Вінницько-Барській єпархії:

Двоє священників і три релігійні громади на Вінниччині приєдналися до Православної Церкви України.

5 травня священики УПЦ МП Віталій та Назарій Трачі  звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням прийняти їх та релігійні громади, над якими вони здійснюють пастирську опіку, у канонічне єднання з Православною Церквою України.

Протоієрей Віталій Трач є настоятелем храму святої праведної Анни села Голендри та Свято-Троїцького храму села Заливанщина Хмільницького району Вінницької області. До парафії села Заливанщина належать села Голубівка, Герасимівка, Первомайськ та Весела, жителі яких також підтримали прохання свого настоятеля. Третьою парафією, що приєдналася до ПЦУ, стала парафія храму преподобної Параскеви Сербської села Мирне Хмільницького району, де служить ієрей Назарій Трач. У відповідь на прохання священників та церковних громад митрополит Симеон видав укази про прийняття їх до складу Вінницько-Барської єпархії УПЦ(ПЦУ).

Вітаємо духовенство і вірян сіл Заливанщина, Голендри, Мирне, Голубівка, Герасимівка, Первомайськ та Весела у великій родині канонічної помісної Православної Церкви України!

Цікаво, що ці села є батьківщиною генерала, куратора розвідки Росії, яка  готувала 5-ту колону зрадників в Україні Алексєєва. В одному селі він народився, в іншому навчався.

Але земляки катерично не підтримали ні російський мір, ні російську церкву МП.

Андрій Власенко