Ціни на пальне, дефіцит якого зараз спостерігається в Україні, різко не зміняться, проте можливі коригування через складну логістику поставок.

За словами першого віце-прем’єра, міністра економіки Юлії Свириденко, держава не має наміру відмовлятися від регулювання цін на пальне. Важливим моментом є укладення довгострокових контрактів – не тільки приватних компаній, а й державою. Таким чином в майбутньому можна буде уникнути дефіциту на ринку,- говорить віце-прем’єр.

“Будемо намагатися, щоб ресурс був доступний для всіх українців, які цього потребують”, – зазначила Свириденко.

За її даними, в 2021 році Україна виробляла 18% пального, решта доставлялася з-за кордону. Після початку повномасштабної війни з Росією основним джерелом поставок став Євросоюз, проте через знищення росіянами Кременчуцького НПЗ виник гострий дефіцит пального.

“Я думаю, що з тижня на тиждень ми будемо покращувати наші логістичні шляхи і вирівнювати ситуацію”, – додала міністр економіки.

Наприкінці квітня в Україні виник дефіцит палива на АЗС. Щоб вирішити питання його дефіциту 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо на 40-43%.

Однак, директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що дефіцит нафтопродуктів триватиме, поки триває війна і діє жорстке цінове регулювання.

За прогнозами експертів, дефіцит бензину може затягнутися до кінця літа, через що закриється безліч АЗС. Чверть українських заправок підвищила ціни на паливо, літр бензину вже коштує від 55 до 80 гривень. Повідомлялося також, що проблема поставок палива в Україну з боку ЄС пов’язана з заторами в портах Східної Європи. Для вирішення цієї проблеми МЗС працює над відкриттям з них “зеленого коридору”.

Василь Головко