Чотиримісячна службова вівчарка кінологів поліції Київської області на ім’я Байрактар уже починає брати навчальний слід.

У Байрактара напевно від природи хороший слух. За 10-15 секунд до прильотів російських снарядів, кажуть кінологи, він починав голосно гавкати і першим біг в укриття, а вже весь особовий склад за ним. Тому й ім’я йому дісталося грізне – Байрактар. «Лагідно називаю Байрік», – діляться кінологи.

Байрактар поки вивчає світ і постійно відволікається. «Він чує корм на поясі. Їсть достатньо, але молодий організм», – пояснює кінолог.

Саме мале і хоче гратися з такими ж, а на пошук диверсантів чи звичайних злодюжок Байрактар вийде в два роки. Ось тоді й позмагається з піротехніком Патроном.

Байрактар народився на початку року, і коли двомісячне цуценя, ще без імені, кінологи взяли собі, російські війська вже стояли за кілометр від Ірпінського кінологічного центру. Тоді «Град» прилетів до їхнього приміщення. Спочатку, каже керівник кінологічного центру Максим Піщанський, страшно було всім.

«Собаки за цих вибухів бувало і відмовлялися працювати, але з кожним днем, як люди, так і собаки, набиралися досвіду, звикли до вистрелів», – розповідають кінологи.

Андрій Власенко