І це вже другий рік поспіль!

До складу журі входило п’ять членів.
Суспільне, яке є членом Європейської мовної спілки, оголосило склад журі пісенного конкурсу «Євробачення-2022».

Головою журі став український продюсер, саунд-продюсер, аранжувальник, звукорежисер, музичний продюсер телевізійного шоу Х-Фактор (9 та 10 сезон) Вадим Лисиця.

«Наші враження та висновки майже щодо кожного виступу збігалися, але ж оцінки кожен визначав особисто серцем, розумом та відчуттями», — сказав він.

Загалом, до складу журі увійшло 5 членів. Крім Вадима Лисиці бали фіналістам ставили:

Андрій Капраль

Співак, соліст вокальної формації «Піккардійська терція», аранжувальник, автор пісень, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі музичного мистецтва, заслужений артист України;

Ірина Федишин

Українська попвиконавиця, популярна співачка, учасниця та переможниця багатьох вокальних шоу;

Андрій Яцків

Мультиінструменталіст, диригент, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії, отримав відзнаку «Gremmy» як продюсер за найкращий саундтрек 2019 року до серіалу «Чорнобиль».

Лук’ян Галкін

Український кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА, головний редактор та співзасновник інтернет-медіа «Moviegram», лектор освітніх заходів з питань кіно.

Зазначимо, що речницею «Євробачення-2022» від України була солістка гурту Go_A Катерина Павленко.

Національні журі кожної країни-учасниці «Євробачення» голосують під час генеральних репетицій за день до першого чи другого півфіналу та фіналу. Глядачі голосують у прямому ефірі після всіх виступів.

Чому саме такі бали виставило журі, добре хоч Великобританію не обділили, почуємо невдовзі від них самих.

Але коли Польща прийняла 3 мільйони українських біженців, підтримує артистів та гатить в Україну поїзди допомоги, виступає лобістом України в ЄС, як і Латвія, яка віддала чи не весь свій запас зброї для ЗСУ, це просто якась недалекоглядність, якщо не моральний злочин!

Андрій Власенко