Ювенальний прокурор довів у суді винуватість чоловіка, який зґвалтував малолітню дівчинку

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області підтримав правову позицію ювенального прокурора Могилів-Подільської окружної прокуратури та визнав 54-річного чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України.

Прокурором доведено, що в липні 2019 року, неподалік від місця свого проживання, обвинувачений зустрів малолітню потерпілу, яку знає з народження, покликав її до себе та з метою задоволення статевої пристрасті неприродним способом, діючи умисно, достовірно знаючи про її малолітній вік, скориставшись своєю фізичною перевагою, відсутністю сторонніх осіб та її вразливим станом, яка в силу відсутності розуміння характеру і значення протиправних дій, не могла протидіяти та чинити йому опір, вчинив стосовно неї дії сексуального характеру.

За результатом судового розгляду судом підтримано позицію прокуратури та призначено чоловікові покарання у виді 10 років позбавлення волі із внесенням даних особи до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, – повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.