В районі острова Зміїний загинув військовий морської авіації з Оратівщини

Трагічну звістку повідомила голова Оратівської громади Галина Лошак:

– Загинув наш земляк, наш Герой – 35-річний Василь Ільчук. Наш захисник служив у вій­ сь­ ковій частині А-1688 міс­ та Миколаїв, у морській авіації. Василь загинув, виконуючи надскладне завдання в районі острова Зміїний. Овдовіла молода дружина, осиротіла до­ ­ нечка. Ни­ зький уклін мамі Тетяні Андріївні, яка виховала Героя.

Тисячі людей оплакували останній земний шлях Героя… Василя Ільчука поховали в Оратові.

 Семеро онуків залишилося без дідуся — 54-річний Микола Миць поліг на фронті

Оратівщина втрачає своїх земляків-захисників…

Він працював в місцевому колгоспі «Дружба» трактористом, а також ПрАТ «Агрофорт», ТОВ «ОратівЛатІнвест». Був учасником АТО. Втратила сина мати Ганна Федорівна, овдовіла дружина Оксана Сергіївна. Осиротіли діти — Віталій, Микола, Вікторія. Семеро онуків більше не побачать дідуся…

Син загиблого Віталій зараз теж на війні. Пішов добровольцем.

У молитвах за воїнів уся громаді…

На Чернігівщині ракета вбила батька чотирьох дітей, стрільця Вінницької Крайової команди УНСО Василя Довганя

– 12 травня, внаслідок ракетно-бомбового удару ворожої авіації по місцю розташування підрозділу ЗСУ на Чернігівщині, загинув стрілець Вінницької Крайової команди УНСО, командир відділення, сержант Довгань Василь Сергійович-Тайфун. Тайфун з першої доби нинішньої війни став до лав оборонців України. Спільно з побратимами з ВКК УНСО обороняв Житомирщину, Київщину, Чернігівщину. Спочатку в складі ТРО Житомира, а згодом в складі гранатометного взводу одного з батальйонів бригади спецпризначення ім. Івана Богуна.

Василь Довгань вступив до лав УНСО 15 річним юнаком. Уся його родина — УНСОвці: Сергій-Батько, Василь-Тайфун, Володимир-Едельвейс, Денис-Ворон. До цієї війни Василь працював в українському кіновиробництві.

Сиротами залишилось четверо дітей, — повідомив командир ВКК УНСО Сергій Чумак.

Він загинув у день, коли рашисти, які його вбили, святкували день побєдобесія

У селі Кальник Дашівської громади проводжали в останню путь 49-річного Юрія Романюка. Загинув Герой 9 травня. У нього залишилися дружина та двоє донечок.

– Сліз сьогодні не стримували навіть військові, — ділиться голова РВА Гайсинського району Людмила Головашич. — І за кожну пролиту сльозу ми помстимося ворогу, за кожне материнське зранене серце, сповна…

У день побєдоносія рашистів у Зарванцях прощалися із Олександром Божком

– Мій синок завжди за мене хвилювався, спочивай з Богом, мій рідненький, як мені без тебе жити? — плаче мама Тетяна. Вона написала лист у вічність загиблому сину-Герою. Прочитайте його на нашому сайті: 33kanal.com

9 травня іллінчани зустріли загиблого 29-річного Олексія Великого

Олексій закінчив Іллінецьку гімназію №2. Працював в Іл­ лінецькому цукровому заводі, магазині будівельних матеріалів, не цурався ніякої роботи.

У 2011 році Олексій Великий був призваний на строкову військову службу. А коли росія розпочала повномасштабну війну проти України, був мобілізований на захист нашої держави. У складі Вінницького стрілецького батальйону солдат Олексій Великий мужньо і стійко, пліч-о-пліч з побратимами, протистояв рашистським загарбникам. 6 травня, під час бойових дій в районі населеного пункту Лиман на Донеччині, Олексій загинув.

Після важкого поранення помер Андрій Ткач з Бара

– 22-річний Андрій Ткач був із міста Бар. Ще зовсім молодий… Амбітний… Ще любити і творити… Але рашисти обірвали його дні на землі… Він помер після важкого поранення на війні, — повідомили у громаді.

Демківська громада прощалася з 53-річним Михайлом Гутніком, який віддав своє життя на Донеччині

Загиблого воїна зустрічали живим коридором, встеляючи останню путь героя квітами, жителі Оляниці, Тростянця, Северинівки, Летківки, Олександрівки, Демківки. Михайла поховали на місцевому кладовищі у селі Демківка під залпи військової почесної варти.

Від уламків вибухового снаряда загинув браїлівчанин Артем Полянський

Артем був патріотом та справжнім сином свого народу. 9 травня боєць 80-ї десантно-штурмової бригади, оператор відділення протитанкових керованих ракет Артем Полянський, отримавши важкі травми на полі бою, поліг смертю хоробрих на Донеччині. Без чоловіка залишилася дружина Валентина, без сина – батьки Ігор та Наталя, без брата – Ігор та Олександр, а вся браїлівська громада втратила гідного сина України. Надзвичайно довгим виявився шлях Артема додому — з Бахмута до Дніпра, потім до Львівщини, де з військовими почестями з ним прощалися побратими, а звідти – до рідного Браїлова.

Гнівань втратив свого захисника-героя

Микола Янишин народився у Гнівані Тиврівського району. Зарекомендував себе як старанний, розумний, ініціативний, сумлінний військовослужбовець. Брав активну участь у батальйонних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою.

Сергій Кінзерський захищав країну з 2019 року

– Сергій Кінзерський – житель Городківської громади. Війна увійшла в життя Сергія ще з 2019 року і, на превеликий жаль, забрала його назавжди, — повідомила Тетяна Боднар.

Війна забрала життя військового з Калинівки

— Калинівка втра­ тила ще одного захисника. У вій­ ні проти росії загинув Василь Глушко, калинівчанин з «Машзаводу». У нього залишились дві донечки і дружина, — повідомляють у громаді.

Прикордонник із Ямполя загинув внаслідок бомбардування «Азовсталі»

Це сталося 12 травня. 31-річний Максим Слободянюк — родом з Ямполя Могилів-Подільського району. Він був старшим оперуповноваженим відділу боротьби з транскордонною злочинністю ГОВР першого прикордонного загону у місті Маріуполь.

– Протягом 78 днів він стояв на захисті Маріуполя. Ворожий обстріл вакуумними бомбами обірвав життя Максима… В одну мить рідні втратили батька, чоловіка, сина, брата…У нашій пам’яті він назавжди залишиться як мужній непохитний сталевий воїн «Азовсталі» — повідомили трагічну звістку у Ямпіль­ ській міській раді.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що за Україну загинули Олександр Кучер з Вінниці та Василь Глушко з Калинівки. Масовий артилерійський обстріл під час бойового зіткнення з ворогом біля села Комишуваха обірвав життя 44-річного Андрія Шпаковського. А на Миколаївщині поліг смертю хоробрих могилівчанин Юрій Селіванов.