Наші автоперевізники привозять нам щотижня свіжі і довгождані номери вашої газети разом із передачами з України, ми назад збираємо і передаємо гуманітарну допомогу.

Їздимо до великих міст спеціально, щоб взяти на наше місто чи село кілька екземплярів, а потім вашу газету читають всі села і міста Італії.

Ваші публікації настільки цікаві і актуальні, особливо зараз, коли ви пишете правду з України, залишаючись там. З передової та про героїв, проблеми, що турбують, що ми і плачемо над свіжим номером, і зачитуємо до дірок. І ще довго обговорюємо та переповідаємо публікації у вашій газеті. Навіть італійці, в яких працюють наші заробітчани і живуть тепер переселенці, беруть в руки номер, вдивляються на промовисті фото і вигукують: «Бравіссімо, Україна! Ми з вами».

Спасибі, дорогі наші журналісти, що ви залишаєтесь там, в Україні, де війна і смертельна небезпека і ви під бомбардуваннями та виттям сирен пишете нам живу правду з рідної землі.

Ми все розуміємо, чим ви ризикуєте. Бачили, що ви працюєте з перших хвилин війни. Не пропустили жодного номера випуску. Бо кожен із вас, як патріот України, може опинитись в тих катівнях рашистів чи тих ямах закатованих. Але ви поставили вище страху професійні обов’язки. Вітаємо вас і всіх журналістів України із найвищою нагородою світу — Пулітцерівською премією. Ви її заслужили. Вами захоплюється весь світ, італійці передають слова солідарності.

Тетяна КАРП’ЮК,
Зоя ВАСИЛЮК,
Олена ПЕТРЕНКО —
від імені десятків тисяч ваших читачів в Італії